Владимир Путин не се шегува: Русия хваща САЩ в непробиваем обръч!

Свят

Русия разполага свои ракетни комплекси в Куба и Венецуела. Това съобщават руски медии като се позовават на свои военни експерти.

Владимир Путин нареди на руското министерство на отбраната и на външното министерство  „да предприемат всеобхватни мерки“, за да неутрализират опитите на САЩ да заплашват отново националната сигурност на Русия със свои крилати ракети с малък и среден обсег на действие. Припомняме, че веднага след излизането на Вашингтон от Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обхвват, стана ясно, че американците предварително са разработвали такива ракети. И веднага след като напуснаха договора, започнаха изпитания с ядрени крилати ракети. А създадат ли ги, нищо не им пречи да ги наблъскат в своите военни бази по границите на Русия.

Тази заплаха породи и необходимостта Руската федерация да започне разполагането на ракетите „Калибър“ и други ракетни установки в Куба и Венецуела. А Венецуела се намира само на 200 километра от границите на САЩ. Руският военен експерт генерал-майор Владимир Богатирев обърна внимание на един факт, който убягна от вниманието на световната общественост. А именно, че на 15 август руският министър на отбраната Сергей Шойгу и венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино Лопес подписаха споразумение за взаимни посещения на военни кораби в пристанищата на двете страни. А с Куба, Москва сключи такъв договор още миналата година.

„Венецуела има отлични морски пристанища, в които кораби и подводници на руския флот могат редовно да влизат, да попълват запаси и след това да изпълняват бойни задачи край бреговете на Северна Америка“, отбелязва експертът. Той посочи още, че почти всички нови военни кораби на руския флот и новите дизелово-електрически подводници са въоръжени с крилати ракети „Калибър“ със среден обсег, които бяха изпробвани в Сирия.

Руските крилати ракети „Калибър“ могат да бъдат пренасяни на части на борда на военни и търговски кораби, които правят курсове от Русия до Венецуела и Куба. Така, тяхното монтиране и най-важното броят им, ще останат тайна за американското разузнаване. Това предвижда планът на Владимир Путин, относно наземното базиране на руски ракетни комплекси.

Но има и още. Руски военни кораби и подводници ще патрулират във водите на Тихия и Атлантическия океан. От всеки кораб и подводница могат да бъдат изстрелвани крилати ракети към територията на Америка. Руски стратегически бомбардировачи извършват планови полети  над световния океан. Същевременно на бойно дежурство са и могъщите руски междуконтинентални балистични ракети, които всеки момент могат да връхлетят върху територията на САЩ. На всичко отгоре руските хиперзвукови ракети, срещу които противоракетната отбрана на САЩ няма противодействие дебнат от стратосферата. От близкия космос пък, спътници-убийци и новите руски изтребители, които могат да летят чак в Космоса също са в състояние да изстрелят ракети срещу Щатите. Да не говорим, че само хиперкалибровите ракети и гравитационното оръжие са в състояние да унищожат цялата територия на САЩ.

Затова в заключение можем да кажем, че както винаги, Владимир Путин е помислил за всичко. И нищо не е оставил на случайността. Той постепенно затягаше обръча около САЩ. И в момента този обръч е непробиваем. По суша, въздух, вода, от Космоса и с гравитационно оръжие, Щатите могат да получат честитки от Москва. И то такива, които да ги изтрият от лицето на Земята. Така че, по думите на военния експерт Владимир Богатирев, американците нямат никакъв друг изход, освен да спрат военното противопоставяне с Русия, защото то ще им донесе неминуема гибел, дори ако техният елит реши да се скрие в Космоса.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *