Владимир Путин обяви: Американските „санкции от Ада“ ще се препънат в…!

Свят

Американски конгресмен заяви, че ако новите санкции, които налагат САЩ против Русия се сторят на някого прекалено агресивни, то те са точно такива. Понеже не са обикновени санкции, а „санкции от Ада“.

И наистина, новите американски санкции засягат не само енергийния сектор, а и почти всички части на руската икономика, включително и банковия сектор, руския държавен дълг и киберсектора на РФ. Те целят пълното унищожаване на Русия.

Но…има една малка спънка. Русия отдавна е самодостатъчна в своята икономика. От нейния енергиен сектор, пък, зависи цяла Европа. Тя разви на световно ниво своето селско стопанство, хранителната промишленост, еректрониката и т.н.

И не на последно място, банковият сектор на РФ вече не зависи от Запада. Москва си има своя система за разплащане и за работа с чужди фирми и контрагенти.

Ето защо, коментирайки новината, че Конгресът на САЩ е одобрил нови антируски санкции, Владимир Путин каза, че това са „абсолютно неприятелски действия“ и увери, че Русия ще даде силен „огледален“ отговор, ако те бъдат въведени.“

„Това, безусловно, ще окаже влияние на равнището на нашите междудържавни отношения. Ние знаем техния подход, който се свежда до това, че САЩ ще работят с нас само там, където им е интересно и изгодно, и в същото време ще сдържат Русия чрез решения от подобен род. Но ние, знаейки това, ще постъпваме огледално, и толкова,“ подчерта руският президент, цитиран от dnes.dir.bg.

На 18 декември комисията по външни отношения на американския сенат одобри пакет от  санкции, които нарекоха „санкции от ада“, както съобщи руските медии. Седемнадесет членове на комисията на контролирания от републиканците сенат гласуваха „за“ срещу петима, които се обявиха против тях.

Във връзка със санкциите, конкретно срещу газопровода „Северен поток 2“ и „Турски поток“, Владимир Путин каза, че Русия ще отговори с реципрочни мерки. Това, разбира се, ще се отрази на нашите междуправителствени отношения, допълни той.

Думите на руския президент, че Кремъл ще отговори силно, и че това ще се отрази на отношенията между двете страни подсказват, че този път американците ще разберат по трудния начин какво означава да дразнят руския Мечок. Защото САЩ имат много уязвими места, по които Русия може да удари. Тяхната киберсигурност, например, е много по-уязвима, а и от нея зависи почти целия живот в Щатите, включително и армията. Струва си само нещо да се повреди в тази система и САЩ ще рухнат. А това е само една, от многото уязвими точки в системата на функционирането на тяхната държава.

Така че нека американците да не се силят толкова с техните „санкции от Ада“. Понеже има и друг „Ад“, който Русия може да стовари върху тях.

А що се отнася до нашия участък от „Турски поток“, то веднага се вижда, че САЩ нямат приятели, макар че непрекъснато говорят колко добре си сътрудничат с нас. Понеже санкциите срещу „Турски поток“ засягат пряко и нашите национални интереси.

И се получава така, че Русия ни включва в големите си енергийни проекти. Дава ни нови възможности да останем държава, която осигурява енергийната безопасност на Европа, а САЩ ни пречат.

Такива „приятели“ са САЩ. Въпреки приказките, че те искали България да просперира. Но в действителност е точно обратното.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *