Владимир Путин ОСМЯ янките: Ето как нарече действията на САЩ! Вижте ТУК!

Свят

По време на изказването си на форума „Руска енергетическа седмица“ и малко след внесения в правителството план за прекратяване на доларовите разплащания в РФ, президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, цитиран от gazeta.ru, че САЩ извършват „голяма стратегическа грешка,  защото с действията си, подкопават доверието в долара като резервна валута“.

„Те реално режат клона, на който седят“, посочи Владимир Путин. И добави, че такова „самоуверено“ поведение е „типична грешка на всяка империя“. Руският президент се пошегува още, че ако има възможността да обсъди със стопанина на Белия дом, повишаване цената на енергоносителите, то при търсенето на „виновник“ за това, той би посъветвал Доналд Тръмп да погледне в огледалото.

С тези думи на Владимир Путин, май можем да се съгласим всички. Защото поведението на щатския президент започва да дразни дори неговите съюзници от Евросъюза и Япония. Невижданата преса, която той се опитва да осъществи, за да принуди всички играчи на енергийния пазар да се откажат от руския природен газ и руския нефт, само изкуствено повишава цената на нефта и газа. Но в никакъв случай не помага на САЩ да изместят Руската федерация от пазара и да продават своя втечнен газ, и превозван с танкери нефт. И то не за друго, а защото производството и доставката на американски втечнен газ и нефт от единия край на света до другия, оскъпява неимоверно крайния продукт. Дотолкова, че и „приятелите“ на САЩ от Евросъюза, се отказаха да купуват стоките на Тръмп.

Към това трябва, естествено, да прибавим и въвежданите непрекъснато от САЩ нови и нови санкции. Срещу Русия, срещу Китай, Северна Корея, Иран. Но това е само непълният списък на страните, срещу които са въведени санкции. А ако добавим към този списък и страните, чиито икономики страдат от санкциите на САЩ и контрасанкциите на Русия и Китай, тогава ще трябва да добавим държавите от цяла Европа, доста от Азия, както и от Латинска Америка.

С една дума, Тръмп тръгна сам срещу целия свят. Ето такова поведение Владимир Путин нарече „типична грешка на всяка империя“. А за империите е известно още, че техният упадък започва от момента на най-големия им разцвет. Или, както предрече, една от най-великите личности в историята на човечеството Владимир Ленин, в своята едноименна книга – „империализмът е висш и последен стадий на капитализма“.

И това е така, защото нима Русия и Китай щяха да започнат дедоларизация на своите икономики, ако не бяха непрекъснатите американски санкции и опитите на колективния Запад да подрони устоите на държавите им и да разруши техните икономики?

Вместо да приемат Русия и Китай като равноправни партньори, САЩ и техните приятелчета от Запада, се опитват всячески, включително и чрез заплаха от война, да унищожат мощния руски Мечок и огромния китайски Дракон.

Най-близко до ума би било, Западът да включи тези, и други държави, в списъка, ако не на своите приятели, то поне на своите партньори.

Само че САЩ и Западът не могат да направят това. Понеже са империя. И понеже искат да станат господари на света. И, разбира се, понеже американските и западните транснационални корпорации, искат да вземат само за себе си, всички земни блага, всички земни ресурси и пари. Всичко, което принадлежи на човечеството.

Ето затова Владимир Путин каза, че Западната империя ще продължава да прави грешка след грешка. Докато не се самоунищожи.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Владимир Путин ОСМЯ янките: Ето как нарече действията на САЩ! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *