Владимир Путин отново показа на Запада кои са истинските общочовешки ценности!

Свят

В обръщение към всички руски граждани вчера, президентът Владимир Путин припомни ценностите на Русия и нарече човешкия живот най-високата общочовешка ценност, която хората в РФ свято пазят, пише „Российская газета“, цитирана от БТА.

„Недопустимо е да се жертват хора, за да бъде спасена икономиката в днешната епидемия – това не влиза в „генетичния код“ на нацията“, цитира официозът думите на държавния глава по време на видеоконферентно съвещание с министри и губернатори.

Президентът очаквано заяви, че неработните дни в Русия ще продължат до 12 май, но по-важно бе съобщението, че след това започва поетапно излизане на страната от карантината.

Владимир Путин заяви, че „всички заедно ще вдигнем икономиката, ще укрепим благосъстоянието, задължително ще подкрепим хората, останали без работа и доходи, на които не им е лесно сега, ще дадем рамо на пострадалите предприятия, ще им помогнем да запазят работните места, да се изправят пак на крака“.

За всеки от нас най-ценното е животът, здравето на близките, безопасността на родителите и децата. Сега го чувстваме особено остро, притесняваме се за семействата си, за приятели, стремим се да ги предпазим от бруталната заплаха.

При това, на някого може да изглежда, че нищо страшно не се случва. Мнозина не виждат заплахата, просто не я усещат. Всъщност, дори в Москва, където случаите са най-много – 48 хиляди души, това е само 0,4% от жителите на столицата. Но, първо, това са животи, здраве на конкретни хора и те съвсем не са малко. И второ, опасността от по-нататъшно и широко разпространение на епидемията не е отминала. Тя все още е много голяма.

Именно затова сега сме съсредоточени да ограничим разпространението на заразата, както и да запазим живота на хората, които са били заразени. И ще го направим. За да се знае, че в Русия най-важен е животът на хората. Защото каквито и ресурси да имаме, най-големият ресурс, с който разполага нашата икономика е живота и здравето на хората.

Ние залагаме и винаги сме залагали на хората. Други залагат на бизнеса. Но това никога не е била наша цел. И никога няма да бъде. Защото бизнесът трябва да работи за хората, а не хората да работят като роби за някой бизнесмен.

Това стана ясно от обръщението на Владимир Путин към народа на Руската федерация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *