Владимир Путин отново скръцна със зъби и смрази всички!

Свят

Руският лидер Владимир Путин в интервю за руски, арабски и западни медии заяви, че всички, които се намират нелегитимно в Сирийската арабска република трябва незабавно да напуснат територията й. Държавният глава заяви, че „това важи за всички държави без никакво изключение“.

„Всеки, който присъства на територията на дадена държава с военна сила, в случая Сирийската арабска република, без да е поканен официално, трябва да напусне тази територия. Това важи като цяло за всички държави. Ако бъдещото ръководство, легитимното ръководство на Сирия каже, че вече няма нужда от присъствието на руските въоръжени сили, това се отнася и за Руската федерация, разбира се “, каза той.

Президентът подчерта, че в момента този въпрос се обсъжда абсолютно открито с всички партньори на Русия.

„И с иранските партньори, и с турските, многократно сме говорили за това и с нашите американски партньори… И точно както ви казвам сега, аз говорих открито с колегите си: територията на Сирия трябва да бъде освободена от чуждестранно военно присъствие и териториалната цялост на Сирийската арабска република трябва да бъде напълно възстановена “, добави той.

Руският президент добави, че американските въоръжени сили също са незаконно в Сирия.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

1 thought on “Владимир Путин отново скръцна със зъби и смрази всички!

  1. Агресорите и световни терористи трябва да си получат полагаемото им се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *