Владимир Путин ПАНИКЬОСА янките: Бърз и фатален КРАЙ очаква САЩ! /И видео/

Свят

САЩ са на път да извършат поредната катастрофална за тях грешка. Бившият директор на ЦРУ, а сега Държавен секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон давал 60 дни срок на Русия да се върне към изпълнението на Договора за ракетите със среден и малък обсег на действие.

Припомняме, че Договорът за ракетите със среден и малък обсег на действие предвижда постепенно съкращаване на арсеналите от такива ракети и тяхното пълно ликвидиране.

Ако САЩ напуснат този договор, ще имат възможност да натъпчат Европа с такива ядрени ракети. И ще могат да осъществят масиран удар срещу Русия, с използването на стотици и хиляди ракети едновременно. А такъв удар не може да се отрази напълно.

Но, САЩ не се задоволиха само с това. Майк Помпео искал Русия да си признае, че нарушава договора, да си посипе главата с пепел, да целуне ръка на янките и да се върнела към изпълнение на договора.

След това, може би, „любезните“ американци ще поискат, Русия да отвори оръжейните си концерни за инспектори от САЩ. А после сигурно, и да унищожи заводите си, за да са сигурни янките, че РФ няма да има, никакви оръжия. И за да може, когато американците нападнат Русия,  да не се плашат, че някой може да изсипе огън и жупел върху главите им.

Това, по-скоро лъжливо и страхливо, отколкото достойно, искане на янките,  получи незабавен отговор от Москва.

Руският президент Владимир Путин, който участва в заседанията на Международния дискусионен клуб „Валдай“, заяви категорично: „Ако САЩ се опитат да излязат от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие, то Русия ще отговори мигновено. Нашият отговор ще бъде мигновен“, повтори руският президент. И огледален“. /Вижте видеото в края на статията/

Какво имаше предвид Владимир Путин?

Първо, той ясно заяви, че ако Русия в момента не разполага с много такива ракети, понеже съгласно договора е унищожила голяма част от тях, то американците имат много такива ракети. И сега искат да излязат от договора, за да ги използват срещу Руската федерация.

Второ, руският държавен глава индиректно обяви, че Русия има много начини да отговори на тази поредна провокация на Вашингтон. Но това ще предизвика нова спирала на надпреварата във въоръжаването. Което не е изгодно най-вече за САЩ.

Но ако се наложи, Русия за броени дни ще произведе достатъчно такива ракети. Едва ли, обаче, ще се стигне дотам. Понеже страната вече разполага с мощните ракети „Калибър“. С хиперзвуковите междуконтинентални ракети, които са на бойно дежурство в Руската федерация. И всеки момент, по дадена заповед, могат да се появят край бреговете на САЩ.

Защото „мигновения отговор“, за който спомена руският президент, предполага, че мишена за руските ракети ще бъде най-вече територията на САЩ. И никой политик и олигарх там, няма да се спаси.

Разбира се, отговорът на Русия ще бъде и „огледален“. Понеже, ако Щатите все пак се решат на удар срещу РФ, със стотици ракети със среден и малък обсег на действие, ще трябва тези ракети, или поне по-голямата част от тях да бъдат свалени. И да бъдат унищожени базите, от които тези ракети са изстреляни.

Така че нека правителствата на европейските държави добре да се замислят, преди да позволят на янките да разполагат ракети на тяхна територия. Защото базите на тези ракети ще бъдат безмилостно ликвидирани.

По същото време, официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, цитирана от blitz.bg, че Русия спазва стриктно договора и това е добре известно на САЩ.

Сенаторът Владимир Джабаров добави, че ако САЩ излязат от Договора, то Русия ще увеличи броя на тези ракети в европейската част от територията си.

Руският външен министър Сергей Лавров пък, в прав текст каза, че Руската федерация има много въпроси към американците. Защото САЩ, дори в момента, в който говорят, че Русия нарушавала Договора, разполагат такива ракети във военни бази в Румъния и Полша. А това е категорично забранено от Договора.

Следователно, не Русия е нарушителят. Нарушители са Съединените щати. И именно затова, този смешен ултиматум към Русия, бе озвучен не от президента Доналд Тръмп, а от бившия шеф на ЦРУ Майк Помпео.

За да може, ако нещо се обърка, Помпео да изгори като бушон. А Щатите да излязат чисти и невинни от цялата бъркотия, която сами сътвориха.

Само че тези техни игрички, ултиматуми, санкции и други подобни смешни заплахи, не могат нито да заблудят, нито да уплашат Владимир Путин, Руската федерация, както и народите по целия свят.

Отговорът на Владимир Путин във видеото!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Владимир Путин ПАНИКЬОСА янките: Бърз и фатален КРАЙ очаква САЩ! /И видео/

  1. Г-н Македонски, повече от ясно е, че САЩ немогат да подчинят ВЕЛКА братска Русия в лицето на ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН на алчните ИМ интереси да се възползват от богатствата на Велика Русия, но искат чрез Порушенко да предизвикат конфликти и да се възползват за атаки. Дано не се случи, защото дори за кратко ще има много невинни жертви във държавите, в които има американски бази, както и нашата страна. Имало е изказано предупреждение от Владимир Путин, че всяка държава, в която има войски на НАТО няма да бъде пощадена и с основание….дано разума да надделее!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *