Владимир Путин постигна голяма победа: САЩ за пръв път признаха, че…

Свят

По време на срещата, между Владимир Путин и Доналд Тръмп, която се състоя в Япония, американският президент е реагирал положително на поканата, отправена му от Владимир Путин, да вземе участие в честването на 75-тата годишнина от победата във Великата отечествена война.

Това заяви помощникът на президента Юрий Ушаков по телевизионния канал Русия-24 по време на срещата на върха на Г-20 в Осака, предаде ТАСС.

Поканихме президента на САЩ да дойде при нас на 75-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, на 9 май следващата година. Президентът на САЩ реагира много положително“, заяви представителят на Кремъл.

„В това отношение се проведе разговор колко е загубила всяка страна по време на Втората световна война, чия роля е била решаваща за победата, отбеляза се приносът на съветския народ за тази победа“, добави Ушаков.

Срещата между Путин и Тръмп в петък в Осака продължи 1 час и 20 минути. В нейното начало двамата лидери отбелязаха, че преговорите могат да бъдат добър повод за продължаване на диалога по важните теми в бъдеще.

Както вече стана известно двамата държавни ръководители обсъдиха ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна.

Всъщност, Владимир Путин е способствал за това президент на Съединените щати за пръв път да признае, че Русия има решаваща роля за победата над хитлеро-фашизма. Защото, ако си спомняте, напоследък усилено се водеше диалог по американските и западните медии като цяло, дали изобщо Русия имала някакъв принос в разгрома на хитлеристките пълчища, или цялата работа била свършена от „доблестните“ американски войници. Този диалог имаше задача да изтрие от съзнанието и паметта на хората фактът, че Съветският съюз победи хитлеризма  и даде десетки милиони свои сънародници жертва за тази велика победа.

Нещо повече. Владимир Путин не само е способствал за това Доналд Тръмп да признае решаващата роля на СССР, но се е сдобил и с друга победа. Става дума за това, че руският президент ще има и друг високопоставен гост догодина на Червения площад, освен китайския президент. И това е американският президент Доналд Тръмп, който се е съгласил да присъства на Червения площад по време на юбилейното честване на 75-тата годишнина от Великата отечествена война.

Победата в тази война се чества всяка година от руския народ и особено тържествено се честват юбилеите, а американците изобщо не си спомнят за тази война. Ето защо, съгласието на Доналд Тръмп има много важно значение, за да признаят накрая американците, че техният десант не нито началото, нито края на войната. Точката във Втората световна война бе поставена от руските и съветски войници и офицери, които жертваха живота си за освобождението на Европа и света от кафявата чума.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *