Владимир Путин предупреди САЩ да ВНИМАВАТ!

Свят

Американско-руските отношенияв някои случаи са по-лоши от тези по време на Студената война„. И това е така, защото „ има сили в САЩ, които са готови да пожертват добрите отношения между нашите страни, за сметка на амбициите си“. 

Това заяви Владимир Путин в реч пред руски посланици в Москва.

Проблемите между Русия и САЩ се трупат от години и не могат да бъдат разрешени веднага, подчерта той по време на традиционна среща с посланици и постоянни представители на Русия в чуждестранни посолства и мисии.

Руският лидер отбеляза още, че е започнала работа за изграждане на по-добри отношения с Вашингтон. А срещата му с Тръмп е позволила да се тръгне по „пътя към положителна промяна“. Но „виждаме, че има сили в САЩ, които са готови да пожертват руско-американските отношения за сметка на амбициите си“, изтъкна Путин в своето слово пред руски посланици в Москва.

„Ще видим как ще се развият нещата“, каза той и изрази безпокойство, че „сили“ в САЩ се опитват да предотвратят подобряване на отношенията, и най-вече сътрудничеството в Сирия и в контрола над въоръженията.

Президентът на Русия предупреди за опасността от влошаване на отношенията между двете държави, като разясни, че договорът за редуциране на стратегическите оръжия СТАРТ ще изтече до една година и половина, ако сега не започне работа за удължаването му.

Русия остава отворена за контакт със САЩ, отбеляза той.

Припомняме, че Владимир Путин се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп в понеделник в Хелзинки. Двамата президенти обявиха, че разговорите са голям успех и преломен момент към изграждане на по-добри отношения между двете държави.

Междувременно руският лидер предупреди, цитиран от news.bg, че има сериозен риск от изостряне на ситуацията в Югоизточна Украйна, тъй като Киев не желае мирно разрешаване на конфликта.

Президентът на Русия препоръча промяна във външната политика на двете страни. Според него те трябва да засилят връзките помежду си. А външната политика на САЩ и Русия да е  предимно икономически ориентирана и рационална, без идеологизация и търговски рекет.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *