Владимир Путин разби американците: Руско космическо „око“ непрекъснато наблюдава САЩ! Готово е да спре…!

Свят

Преди няколко дни САЩ напуснаха едностранно договора с Русия, наречен „Открито небе“, който даваше възможност на всяка от двете страни да лети над територията на другата, и със специални самолети да проверява активностите във военната област. 

И може би точно заради това, Владимир Путин много елегантно, чрез публикация в най-старата и уважавана руска информационна агенция ТАСС, предупреди американския елит, че излизането от договора няма да им даде никакво предимство при опит за нападение над Руската федерация.

В публикацията, ТАСС открехва малко завесата, като информира Вашингтон и света, че Русия вече има нова ултрамодерна система за ранно откриване на евентуален ракетен удар, както и за обезвреждане на ядрените ракети, включени в удара.

В края на 2015 г. в орбита бе изстрелян последният спътник Cosmos-2510, който завърши новата модернизирана, единната космическа система „Tундра“, която сега извършва предупрежденията за ракетни атаки. В резултат на това, РФ ще може да открива още при изстрелването, различните видове ракети, включително и опитни образци на ракети, както от водите на Световния океан, така и от териториите на всички страни, които извършват такива опити, във всеки регион на света.

В състава на новата система се включват космически апарати от най-ново поколение, както и модернизирани командни пунктове, които осигуряват управлението на орбиталната групировка, а също приемане и обработка на специална информация в автоматичен режим.

Сегментът, който  предупреждава за ракетна атака се състои от два ешелона: наземен, състоящ се от разгърната мрежа радиолокационни станции от най-новия тип „Воронеж“, и космически, който включва десет спътника „Тундра“. Задачите на системата са да открие и обезвреди възможно най-бързо, всички различни видове ракети, които заплашват  територията на Русия или на нейните съюзници.

Нещо повече. Новата система ще открива всякакви балистични, крилати, хиперзвукови, космически и аеродинамични обекти на разстояние до 10 000километра. И ще поставя под  контрол до 500 такива обекта едновременно.

В резултат, руските военни ще могат да виждат всичко, което става във въздуха и в Космоса, почти по протежение на цялото земно кълбо. 

Което означава, че САЩ и техните съюзници вече няма да могат да направят нищо без знанието и одобрението на руското министерство на отбраната.

И това не е всичко. Новата система ще осъществява непрекъснат контрол и на околоземното пространство. Откриваните обекти, там или някъде другаде, ще бъдат докладвани на главния компютър, който ще решава какво да прави с тях. Програмата му позволява както да реагира мигновено, така и да подава информация за необходимите действия на ръководствата на армията и държавата.

Казано на обикновен език, това означава, че няколкото суперкомпютри, които контролират системата, ще могат да вземат решения и да провеждат съответните действия, дори да няма човек, който да подаде команда и да каже какво да се прави.

Ето такова земно и космическо „чудо“ очаква САЩ, ако решат да опитат нападение или нещо друго по територията на Руската федерация и нейните съюзници.

Tagged

1 thought on “Владимир Путин разби американците: Руско космическо „око“ непрекъснато наблюдава САЩ! Готово е да спре…!

  1. Много добре написано,точно в стила на руската пропаганда.Само че видяхме безаналоговата как се насра в украйна.Давайте Мосфилм,истината е друга обаче

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *