Владимир Путин РАЗБИ Брюксел: Спрете с ИЗМИСЛЕНИТЕ правила! Не ПРЕЧЕТЕ на европейските страни!

Свят

Европейският съюз трябва да осигури на своите членове гаранции, че Брюксел няма да попречи на доставките на руски газ в Европа, които ще осигури тръбопровода „Турски поток“.

Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за сръбския вестник „Политика“, в навечерието на посещението си в Белград.

„Газпром“ разработва различни варианти за продължение на сухопътния транзитен участък от газопровода „Турски поток“ в европейско направление. И един от тях предвижда транспортирането на топливо по маршрута България – Сърбия – Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен“, заяви Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Това ще създаде нови работни места и ще укрепи енергийната сигурност на цяла Централна и Югоизточна Европа, добави руският президент.

„При окончателното утвърждаване на маршрута за доставка на руски газ, разбира се, ще бъде отчетена позицията на Европейската комисия“, заяви президентът.

„Ние смятаме, че заинтересуваните от ползването на руски газ, страни-членки на ЕС, трябва да получат от Евросъюза гаранции, че плановете за продължаване на „Турски поток“ няма да бъдат провалени от произволни политически решения на Брюксел“, в прав текст обяви Владимир Путин.

Президентът на Руската федерация отбеляза, че строителството на газопровода върви по набелязания график и се планира той да бъде напълно готов и въведен в експлоатация до края на 2019 година.

С други думи, Владимир Путин каза в прав текст, че Брюкселския Евросъюз пречи на развитието на европейските държави. И поиска от Брюксел да спре да пречи.

И, което е най-важно за нас, руският президент, още един път и пред цяла Европа обяви, че България се ползва с приоритет. И руският природен газ няма да ни подмине. Но това ще стане реалност, само в случай, че правителството на Борисов набере достатъчно смелост да отхвърли диктата на Брюксел и да действа в интерес на България.

А коренните интереси на България наистина изискват сътрудничество и съюз с Русия. Първо, защото видяхме как Вашингтон и Брюксел унищожиха мощната българска икономика. И с днешна дата това унищожаване продължава с пълна сила. САЩ искат от нас милиарди за няколко стари самолета. И ги искат веднага. И искат да ги платим наведнъж. А кога ще получим мижавата бройка самолети, и дали изобщо ще я получим, не е ясно. Американците много добре знаят, че нямаме пари и сме най-бедната държава в Европа. И въпреки това ни изнудват за пари.

Същото прави и така нареченият Евросъюз. Всички знаем за „Пакета Макрон“, който цели да унищожи цял важен отрасъл в нашата икономика, какъвто е международния транспорт. За да нямат конкуренти западните транспортни фирми.

Е след всичко това, ако някой казва, че трябва да продължаваме да стоим в ЕС и НАТО, за да ни доунищожат, значи е за връзване.

Но, както е ясно на всички, за да напуснем ЕС и НАТО, трябва да имаме могъщ съюзник. И това може да бъде само Русия. И присъединяването към Евразийския съюз. На всичко отгоре, Владимир Путин и Русия показаха хиляди пъти братската си обич към нас. А с какво отговаря правителството на Борисов? С обявяване на Русия за враг на България.

Дано правителството на Борисов започне най-накрая да работи в интерес на България. Иначе Народният съд ще му е малко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Владимир Путин РАЗБИ Брюксел: Спрете с ИЗМИСЛЕНИТЕ правила! Не ПРЕЧЕТЕ на европейските страни!

  1. Светът трябва да разбере, че Русия е страж и гарант за световния мир.За разлика от един друг световен рекетьор, с претенции за стожер на световната „демокрация „!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *