Владимир Путин разби САЩ и ЕС: Краят на вашата либерална епоха НАСТЪПИ!

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че е дошъл краят на либералната епоха.

В интервю за „The Financial Times“ той заяви, че либералната идея вече се отхвърля от всички народи в Европа и света, понеже те не приемат току що измислените „либерални ценности“. Не ги приемат по простата причина, че те разрушават националните държави и дават приоритет на някакви наднационални обединения, чрез които големите западни компании завладяват света и го превръщат в своя „зона за експлоатация“. Народите отхвърлят вече либералната демокрация и понеже основното в нея е така наречената „свободна пазарна икономика“. Но…тази „свободна пазарна икономика“ е свободна само за няколко големи капиталистически държави, които заливат Европа и света със своите продукти и набързо измислени „ценности“. А те са на светлинни години далеч от истинските общочовешки ценности, които човешкият род е създал в продължение на много векове.

По думите му, през последните десетилетия либералите са се опитвали да диктуват своите възгледи на света, но са допуснали сериозни грешки. Според него канцлерът на Германия Ангела Меркел е постъпила неразумно като се е съгласила да приеме милион бежанци.

„Либералната идея предполага, че не трябва нищо да се прави. Че мигрантите могат безнаказано да убиват, грабят и насилват, понеже правата им като мигранти са защитени.“ – коментира Владимир Путин след пристигането си в Япония.

В задочна и некоректна полемика с него влезе председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който репликира, че ако нещо е остаряло, това е авторитаризмът. „Това, което смятам за остаряло, е авторитаризмът, култът към личността, властта на олигарсите.“ – заяви Туск след пристигането си в Япония за срещата на G20.

Нека и ние репликираме задочно Доналд Туск и да му кажем, че по-голям авторитаризъм и диктат от този, който е установен в Евросъюза от така наречените Европейска комисия и Европейски съвет, едва ли е съществувал някога. Защото Еврокомисията спуска заповедите си на колониалните администрации на отделните страни-членки. А който не спазва тези заповеди бива санкциониран, отлюспван, наказван, глобяван. Като Виктор Орбан, например, който защитава своя народ и правото му сам да решава какво ще се случва в Унгария.

Що се отнася до България и другите страни от Източна Европа, то ЕС разруши напълно икономиките им, селското стопанство, армиите им, здравеопазването, образованието, културата. И ги принуждава силово и с големи финансови глоби да спазват само правата на мигрантите, които грабят и убиват. Нека Туск си спомни, че германският народ принуди Меркел да напусне председателския пост на управляващата партия и да заяви, че след края на мандата си повече няма да се кандидатира за никакви длъжности. И това го направи не някой друг народ, а германците, които са уж за либералната идея. Но истината е, че и те отхвърлят измислените в Брюксел „ценности“. Защото такава либерална „свобода“ и „демокрация“ не са необходими на хората. И естествено, народите не искат да имат нищо общо с такава свобода, която облагодетелства само няколко големи западни компании, а останалите обрича на бедност и мизерия.

Така че истините, които Владимир Путин каза, макар и накратко, не могат да бъдат замъглени от приказките на Туск за свобода и демокрация и човешки права, защото това си остават само приказки, които нямат никакво реално покритие. За каква свобода да говорим, щом Еврокомисията диктува измислените в своя изгода правила и заповеди на почти всички европейски народи? Като по този начин ги лишава от естественото развитие и в крайна сметка ги унищожава?

А и Владимир Путин е любимец на хората от целия свят, а Доналд Туск не го искат и в собствената му родина. Така се случва с либералистите.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Владимир Путин разби САЩ и ЕС: Краят на вашата либерална епоха НАСТЪПИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *