Владимир Путин СТРАХОВИТО: НАТО да се МАХА от свещените…Ето КАКВО се СЛУЧИ на западните ВОЙНОЛЮБЦИ!

Свят

„Прозрачен отбранителен съюз“ – точно така се самопредставя НАТО, когато публикува на сайта си информация за предстоящи военни учения.

Но…ако се придържаме към тази формулировка, трябва да попитаме: „Някой може ли да каже в каква отбранителна война е участвал северноатлантическият Алианс? Кой и от кого е защитил някога, мъжествено сражавайки се, очи в очи с врага?

Отговорът е лесен. „Прозрачният отбранителен съюз“ не е отбранявал никого. Той винаги е нападал.

Така е и сега. „Алиансът“ ще проведе военни учения от 1 до 15 август в Грузия под бутафорното заглавие „Достоен партньор“. Само че НАТО не казва за какъв партньор става дума и то „достоен“, когато Грузия изобщо не е член на военния блок? Нито пък, участващата в „игрите“ Украйна, е член на блока.

Да не говорим, че Грузия и Украйна са пред финансов колапс. И сега не им е време да мислят за войни, а затова как да възстановят икономиките си и да помогнат на своите народи. Да не говорим, че никой не напада двете страни, и никой няма намерение да ги завладява, защото после ще трябва и да храни населението им.

Всъщност, Грузия не съществуваше до 1920 г. Нея я създадоха болшевиките. И Грузинската ССР потребяваше десет пъти повече, отколкото внасяше в бюджета на СССР.

После, през 2008 г. руската армия, която тогава бе разединена и затънала в проблеми – без съвременно оръжие, без най-нови системи за разузнаване, без надеждна противовъздушна отбрана – разгроми само за няколко дни „храбрата“ грузинска армия. Която, пътем казано, още тогава бе въоръжавана, обучавана и тренирана от натовските инструктори. Но и това не помогна.

Защо сега Русия ще напада Грузия? Та нима някой грузинец ще посмее да се изправи срещу днешната, мощна и снабдена с най-новите и могъщи оръжия на света, руска армия? Ами, ще бягат през девет планини в десетата. И ще си плюят в пазвите, никога да не срещат такъв враг.

Срещу днешната руска армия не смеят да се изправят дори „властелините на света“ – САЩ. Само обикалят с подвити опашки около границите й. И дърпат Мечока за опашката. Но…това си е опасно занятия.

Защото никой не знае кога Мечокът изведнъж ще скочи и ще изреве гръмовно. Всъщност, накрая точно това се случи.

На руският президент Владимир Путин му омръзна да повтаря, че НАТО не трябва да приближава границите на РФ и… Неочаквано скочи върху злополучния „Алианс“.

Всъщност, чашата преля, когато шефът на западния военен блок взе, ни в клин, ни в ръкав, да каканиже, че НАТО имало намерение да приеме Грузия и Украйна в „редиците“ си.

Тогава, руският лидер заяви в прав текст, че „ако се случи това“, РФ ще „отговори съразмерно“. Това Владимир Путин заяви на неотдавнашната му среща с руските дипломати и посланици, цитиран от „Российская газета“.

Президентът на Руската федерация отбеляза, че в основата на европейската безопасност е „създаването и развитието на сътрудничество и доверие между държавите“. А разгръщането на нови военни бази на НАТО до границите на РФ, не помага да се възстанови доверието.

Руският лидер бе категоричен, че тези, които смятат да включват Украйна и Грузия в западния военен блок, трябва сериозно да помислят за последствията. И понеже такова действие е пряка заплаха за безопасността на Русия, Владимир Путин заплаши НАТО, заявявайки, че последствията ще бъдат „съразмерни“.

Какво означават неговите думи „съразмерни последствия“? Според изтъкнати военни специалисти, мощен съразмерен отговор би могло да стане разполагането на руски военни бази и въоръжения в Латинска Америка, на самите граници на САЩ.

Политологът Андрей Коваленко предположи още, че анонсираните от Владимир Путин ракетни и подводни системи „Буревестник“, „Авангард“, „Сармат“ и „Посейдон“ също могат да бъдат „съразмерен“ отговор. За тях дори не са необходими никакви бази. Достатъчно решителна мярка може да се окаже и доставката на хиперзвуковите ракети „Кинжал“ в латиноамериканския „заден двор“ на САЩ. Тези ракети могат да бъдат изпратени към различни точки на Щатите както от територията на РФ, така и от някоя латиноамериканска държава, която също счита Вашингтон за враг.

И нека янките се молят никога да не се случва това. Защото отговорът ще бъде не само съразмерен. Но и унищожителен.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Владимир Путин СТРАХОВИТО: НАТО да се МАХА от свещените…Ето КАКВО се СЛУЧИ на западните ВОЙНОЛЮБЦИ!

  1. Западния свят няма избор! Той трябва да оправдае астрономическите разходи за военни цели. А военно-производствения комплекс дирижира политиката им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *