Владимир Шейтанов: Евросъюзът е ГИБЕЛ за България!

България отблизо

Тезата за това, че трябва час по-скоро да станем членове на Еврозоната противоречи на интересите на българската икономика днес и в дългосрочна перспектива.

Това каза вчера адвокат Владимир Шейтанов пред журналисти.

Не бива българските икономически интереси да се подчиняват на финансовите интереси на развитите европейски страни. Българската икономика днес се нуждае от други финансови условия за своите нови и развиващи се индустриални отрасли, за преодоляване на дисбалансите между отделните региони в страната, за инвестиции в новите технологии и икономиката на знанието.

Не е ясно представена необходимата нова икономическата политика на ЕС. Много полезно в това отношение би било да бъде продължена дискусията в Германия относно икономиката на ЕС след евроизборите 2019г., за силна инвестиционна политика във водещите отрасли на наука, икономика и технологии, за инвестиционна равнопоставеност между страните – членки, за балансирано развитие на европейския трудов пазар и др.

Има ли нещо по-ясно от тези думи на Владимир Шейтанов? Независимо дали ги казва, заради предстоящите евроизбори, като знае, че огромното мнозинство от хората в България са против членството в ЕС, Еврозоната и НАТО. Защото истината е, че Еврозоната наистина е гибел за нас. Нека всеки, който се съмнява да прочете отново какво казва Бащата на валутния борд проф. Стив Ханке.

Иначе и на малките деца у ясно, че нашите икономически интереси и икономическите интереси на Германия и Франция примерно, са коренно различни. Ако ние само започнем да развиваме ускорено нашата икономика и да се приближаваме, макар и малко, до развитието на тяхната икономика, то ние автоматически ще станем заплаха за техните фирми и техния бизнес. Ето защо Макрон измисли, така наречения „пакет Мобилност“, с който ще ликвидира българските международни превози. А с такива методи се унищожаваше и цялата мощна социалистическа българска икономика.

С други думи, ние нямаме работа в ЕС. Защото те ще ни държат винаги на ръба на оцеляването. Не за друго, а просто, за да не пречим на техните фирми и техния бизнес. Така че нека всички партии да се отърсят от еврофилията и показната „обич“ към ЕС и да започнат да мислят за България.

И първата стъпка на такова мислене трябва да е категоричното напускане на ЕС. Ние можем да търгуваме със западните държави, които ще поискат стокообмен с нас, и без ЕС. А в същото време ще бъдем свободни да развиваме своите икономически и политически взаимоотношения с единствената държава на света – Русия, която има интерес от силна и приятелски настроена България на Балканите.

Останалото са политически илюзии и откровени лъжи на днешната „политическа класа“.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Владимир Шейтанов: Евросъюзът е ГИБЕЛ за България!

  1. Подкрепям мнението на Г-н Шейтанов!!! От екрана ВСИЧКИ се пънат да ни обеждават……КОЛКО много са важни предстоящите избори……ОТВРАТИТЕЛНО Е !!!!!!!!!!!! Народа едва преживяваме, особено ПЕНСИОНЕРИТЕ, а ВСИЧКИ управляващи плетат собствените си кошници и от богати …ПО-БОГАТИ СА!!!!!!……ЛЪЖЦИ отвратителни !!!!!!!!!!!!!!

  2. ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,ТОГАВА ЩЕ ПРОЛИЧИ КОЙ КРИВ ,КОЙ ПРАВ !!!

  3. Боже, толкова глупости на едно място!
    Някаква идея да имате, при евентуалното напускане на ЕС, от къде ще им върнем парите, които ни наляха?
    А като излезем, кой ще стимулира селскостопанското производство, доколкото е останало такова?
    И наистина ли някой си мисли, че наши фирми могат да бъдат конкуренция (освен с дъмпинг) на западните концерни?
    Западът ни бил виновен, защото се развива и не ни чака…
    Ало!
    Смешници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *