Владислав Горанов през зъби: Модернизацията на армията се отлага!

България отблизо
Разходите, които трябва да прави държавният бюджет, заради преодоляване на заразата с коронавируса, ще наложи отлагане и на проектите за модернизация на армията.
Това стана ясно днес от думите на финансовия министър Владислав Горанов в Министерския съвет.

„В следващите дни и седмици ще си преоценим приоритетите по големите инвестиционни проекта, в т.ч. и проектите, свързани с модернизацията на Воръжените сили, колкото и да ни е неприятно. След няколко месеца, живот и здраве, като се върнем към нормален начин на живот, ще можем да се върнем и към дългосрочните приоритети“, каза министърът.

На практика става дума основно за придобиване на два многофункционални патрулни кораба за Военноморските сили и бойни бронирани машини за Сухопътни войски. Договори за тях все още не са сключени. По първия е избран изпълнител, а по втория все още не е стигнат този етап. Държавата плати още миналата година на САЩ договорените изтребители. Подобна позиция, че нещата не са толкова притеснителни изрази и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Ако кризата се задълбочи, ролята на държавата ще бъде да гарантира основните функции и изплащането на разходите, свързани със здравеопазването, функционирането на системите за сигурност, МВР и Министерството на отбраната, отбеляза още министър Горанов, цитиран от frognews.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *