„ВЛАСТЕЛИНИТЕ“ на света в ШОК: Владимир Путин им се ПРИСМЯ здраво! Покани ги…на ЕКСКУРЗИЯ!

Свят

Срещата на „Голямата седморка“ в канадската провинция Квебек, премина в много нажежена обстановка. Държавните ръководители на седемте западни страни, които имат претенциите да управляват света, се изпокараха за пари.

До такава степен, че американският президент Доналд Тръмп, дори отказа да подпише заключителното комюнике.

И единственият въпрос, по който бяха единодушни, бе създаването на  „защитна система“ срещу измисления от тях „общ враг – Русия“.

Докато кавгата в Квебек се вихреше с пълна сила, в китайския град Циндао, страните участнички в Шанхайската организация за сътрудничество – Русия, Китай, Индия, Пакистан, Иран и други държави, спокойно и задълбочено обсъждаха най-важните въпроси, които засягат цялото човечество.

Това са на първо място борбата с тероризма, с убийственото разпространение на наркотици по целия свят, с епидемиите, които отнасят милиони човешки животи, със замърсяването на околната среда и редица други неотложни хуманитарни проблеми.

Всеки веднага може да забележи огромната разлика между двете организации – така наречената „Голяма седморка“ и Шанхайската организация за сътрудничество. Защото в дневния ред на едните преобладават парите и как да накарат държавите да им ги дават доброволно или насила. А в дневния ред на другите стоят най-важните въпроси от развитието на човечеството.

На този фон, харизматичният руски лидер Владимир Путин, на пресконференция в Циндао, отговори на твърде закъснялото предложение на Доналд Тръмп, Русия да се върне във формата Г 7.

Най-напред, руският президент подчерта, цитиран от телевизия „Звезда“, че Русия няма къде да се връща, защото никога не е напускала формата Г 8.

Навремето, моите колеги от Г 8, се отказаха, по известни само на тях съображения, да дойдат в Русия. Но, моля ви се, ние ще се радваме да ги видим всички тях, при нас – в Москва“,  продължава с тънко чувство на ирония и сарказъм, Владимир Путин.

С други думи, Владимир Путин покани западните държавници…на екскурзия в Москва. За да разберат, че Русия е древна и могъща култура. И никой не трябва да си прави шеги с нея.

Владимир Путин отбеляза още, че неговият колега Тръмп изпълнява своите предизборни обещания. Но той, Владимир Путин очаква американския президент да изпълни още едно свое предизборно обещание. Обещанието да възстанови нормалните и дружелюбни отношения с Русия.

Заедно с това президентът на Руската федерация отбеляза, че по паритет на покупателната способност, данните на Международния валутен фонд сочат, че страните от Шанхайската организация за сътрудничество вече са много по-напред от държавите във формата Г 8.

По този културен и интелигентен начин, харизматичният руски лидер Владимир Путин, се присмя на закъснялото и по всяка вероятност неискрено предложение на президента Тръмп, Русия да се върне във формата Г 7. Остана само да добави, че както халтаво канят Русия в Г 7, така утре може да я поканят и в НАТО. Но на всички ще е ясно, доколко искрено ще бъде това предложение.

Не за друго, а защото през цялото време на срещата на Г 7 в канадската провинция Квебек, Доналд Тръмп настояваше пред останалите държавници да не се противят срещу вдигането на американските мита за стомана, алуминий и други стоки, защото както обявяваше той на всеослушание по време на кандидатпрезидентската си кампания, Америка трябва да е винаги на първо място.

И никак не е чудно, тази не на място отправена покана към Русия, да е била форма на натиск спрямо другите държави от Г 7. Все едно Тръмп надува  мускули и завоалирано им казва, че ако не го слушат, САЩ ще се спогодят с Русия. И тогава останалите 6 държави от колективния Запад няма да му трябват за нищо.

Тоест, можем да предположим, че Владимир Путин или е чел вече чудесната книга на големия полски писател Хенрик Сенкевич „Кръстоносци“, или сам е чудесен психолог. И много добре познава коварната природа на колективния Запад.

Затова и никога не се доверява на обещанията на западните държави.

Защото, както казва древната поговорка: „Бой се от данайците, дори когато ти носят подаръци“.

А от западните данайци, човек трябва да се пази двойно и тройно повече. Защото са много по-зловещи от древните.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “„ВЛАСТЕЛИНИТЕ“ на света в ШОК: Владимир Путин им се ПРИСМЯ здраво! Покани ги…на ЕКСКУРЗИЯ!

  1. Западът завинаги загуби Русия още през 90-те години на миналия век. Тази идеалистична еуфория към Запада беше последвана със „студен душ“, когато животът им стана непоносим. Държавата беше ограбена от партийната номенклатура и богатствата изнесени зад граница. Западът майсторски изигра руския народ, но едва ли отново ще се случи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *