Властта КЛЕКНА пред ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! Само вижте КАКВО се случва! Ще се СМАЕТЕ!

България отблизо

Когато пуделите на властта, които наричат себе си „работодатели“ и „синдикати“, усетиха, че идва края на Борисовото управление, те съвсем неочаквано се прегърнаха, и започнаха заедно и в един глас, да обещават светло бъдеще за целия народ.

Понеже разбраха, че заедно с Борисов 3, и те ще отгърмят в небитието.

Затова, преди два дни, председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Кирил Домусчиев, заедно със своя уж опонент, председателя на КНСБ Пламен Димитров, нарушиха мълчанието си. И двамата, един през друг заобещаваха, едва ли не, двуцифрен ръст на заплатите.

Борисов не закъсня да ги подкрепи, като включи направо на пета скорост, че цените на горивата били паднали, че в касовите бончета по бензиностанциите вече щяло да има пълна прозрачност как се образува цената и т.н. Само че цените не паднаха. А от информацията в касовите бонове, няма да можем да разберем нищо. Все едно да разберем нещо от  фактурите на ЕВН.

И, еврика, чак след като започнаха протестите на хиляди хора в почти 55 града в България, работодатели и синдикати, заедно с правителството, в лицето на Борисов, признаха, че имало нужда, увеличаването на заплатите да продължи.

Ами къде бяхте досега бе, власти и касти?! Къде бяхте досега вие, властелини на пръстените и обръчите от фирми? Защо все чакате народът да ви удари през пръстите, та тогава да се сетите, че той трябва да живее достойно и човешки? Понеже народът ви е избрал точно, за да му осигурите достоен живот. А не да си купувате с неговите пари, луксозни коли, вили, яхти и т.н.

Вярно, каканижат пуделите, можело да има увеличение на заплатите и намаление на цените. Но не сега. А догодина. А и трябвало да спрат протестите, понеже те пречели на „бизнеса“. Все едно казват, вие сега трайте, пък ние ще си помислим дали да увеличим заплатите. А как хората ще изкарат зимата с тези заплати и пенсии, никой от властниците не казва.

Има и още нещо. Така наречените работодатели и синдикати  заплашиха протестиращите, че трябвали много нови кадри в промишлеността. И затова правителство, синдикати и работодатели щели да привличат десетки хиляди работници от чужбина. И то предимно от Украйна. Защото от други държави никой не иска да работи за нашите заплати.

Значи, внимавайте протестиращи, защото от сега готвим хора, които ще заемат вашите работни места. И ще работят за по-малки от вашите заплати. Заплахата е ясна и без повече обяснения.

На всичко отгоре, работодатели и представители на Търговско-промишлената палата определиха протестите като малобройни и излишни. Защото не можело управленските решения да се вземали под уличен натиск. Кирил Домусчиев дори заяви, цитиран от dir.bg, че на държавата й трябвало стабилност и затова протестиращите трябвало да спрат протестите. А партиите да не правели популистки изказвания.

Ами щом властта не иска да взема решения под „уличен натиск“, нека почне да развива икономиката, да осигурява работни места с нормални заплати, и всичко ще е наред.

И още нещо. Който определя протестите като „уличен натиск“, пренебрегва Конституцията. Защото именно в нея е постановено, че народът е върховният суверен на властта. А суверенът не оказва натиск. Той нарежда на властта какво трябва да прави. Но такива като Домусчиев и Борисов отдавна са забравили какво беше това Конституция.

Само че народът ще им го припомни. И дано това да не стане по трудния начин. Щото може да им изчезнат всички ограбени от държавата богатства.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Властта КЛЕКНА пред ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! Само вижте КАКВО се случва! Ще се СМАЕТЕ!

  1. Съгласен съм с всичко, само не разбирам защо автора толкова държи престъпниците да запазят богатствата си (последното изречение).

  2. Тази система на управление на държавата не е дефектна, работи перфектно и успешно защитава интересите на политическата и финансова олигархия! За да има България тази система не бива да бъде поправяна, тя трябва час по-скоро да бъде сменена! Разбира се „пиявиците“ пак ще се присламчат, ако останат читави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *