ВМРО призна: Коалицията е на изкуствено дишане, президентът е прав да наложи вето!

България отблизо

Не намираме за правилно назначението за Урсула фон дер Лайен. Не намираме и за добре това, че тя мина цялата политическа утопия само, за да да угоди на всички.

Няма процедура, по която ЕС да ни принудят да приемем Истанбулската конвенция.

С назначението на Урсула фон дер Лайен гласът на гражданите не беше чут, а беше заместен с един пазарлък. Това заяви депутатът от ВМРО и ОП Искрен Веселинов в предаването „Още от деня“ по БНТ. „С НФСБ сме близки по начин на мислене.

Не можем да допуснем неограничено и безконтролно финансиране на партиите. Против сме наложения модел. Доволни сме, че президентът атакува модела.

Ветото на президента дава възможност за един по смислен дебат за това как трябва да се финансират партиите“, каза още той по темата за президентското вето върху Закона за държавния бюджет и възможността партиите да се финансират чрез дарения от юридически и физически лица.

„Във ВМРО си нямаме фирми и сме били стеснителни с общуването с бизнеса по темата“, допълни Веселинов. Като така намекна, че други партии и по-точно собствените им партньори непрекъснато си „общуват“ с бизнеса и партийните им каси ще бъдат пълни с пари и то под масата.

„Страх ни е, че може да бъде подменен вота на местните избори и гласувания да бъдат обявени за некоректни заради вина в машините“, коментира депутатът от ВМРО. Но не каза, че ще бъде подменен още повече, ако едните партии разполагат с много при и обръчи от фирми, а други разчитат на субсидии от 1 лев. Все пак не смее да критикува директно патерицата, но която са се подпрели, за да бъдат на власт.

„Ще направим възможното да има малка коалиция. В момента коалицията „Обединени патриоти“ се поддържа изкуствено. До дни ще се разбере дали от ОП оставаме заедно“, завърши Искрен Веселинов.

Tagged

1 thought on “ВМРО призна: Коалицията е на изкуствено дишане, президентът е прав да наложи вето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *