Внимание: Борисов иска да сложи ръка върху партиите! Затова ги оставя без финансиране!

България отблизо

Намаляване на субсидията до един лев е класически пример за отклоняване на вниманието. Един лев субсидия няма да реши нито един проблем. Субсидията не може да е твърде малка, защото партиите ще отидат в ръцете на олигарсите, заяви социалистът Явор Божанков.

Ето, в момента, на политическата сцена се появява Слави Трифонов. Българската политика заприлича на цирк. Актьорите се сменят, но един и същи продава билетите – Задкулисието, предупреди разтревожен Явор Божанков.

Нямаше как Десислава Атанасова, като една от многото щатни венцехвалители на Вожда, да не подскочи от истината в тези думи. Понеже с този законопроект Борисов наистина тласка партиите в ръцете на олигархията. И най-вече в своите ръце. Явно той е намислил да удари джакпота и да постави партиите на колене, за да сложи ръка върху тях. Чрез държавата, която в момента е обсебил и не слиза от управлението, въпреки волята на народа.

Затова Десислава Атанасова се хвърли с голи гърди да го защитава. Защото Борисов иска да диктува своите условия на партиите. И да ги принуди да служат не на народа, а на него. Класически мафиотски похват. Поставяш някого в невъзможна ситуация и после го изнудваш непрестанно.

От вчера чувам една и съща опорна точка от противниците на ГЕРБ – че търсим кризисен пиар. ГЕРБ няма нужда от подобно нещо. Така отговори депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод атаките срещу одобрения от бюджетната комисия проект на премиера Борисов за 1 лев партийна субсидия.

ГЕРБ е първа политическа сила, а е и последователна партия. Проектът на решението за финансиране на партиите датира още от 2016 година, след проведения референдум. Да се обвинява ГЕРБ в популизъм в този момент е абсолютно несериозно, подчерта Атанасова, цитирана от blitz.bg.

Ето какво било. Борисов, който всъщност е ГЕРБ, го обвинявали, че иска да се хареса на хората. Ами не е ли малко късно да се хареса. След всичките гейтове и афери на неговите министри, че и лично на него?! Ясно е, че Борисов няма да се хареса на хората. Но той не цели само това. С този ход за субсидия от един лев Бащицата всъщност се поставя начело на цялата система от партии. Размахва им пръст и им казва: Аз мога да ви унищожа, когато си искам. Вие съществувате само, заради моето благоволение. Така че ще ме слушате. А аз ще ви командвам така, както командвам ГЕРБ.

Ето какво се крие зад всички ходове на Борисов. Желанието да властва. Дълго и неограничено. Да бъде премиерът-слънце. Да си изгради в България една своя империя.

Нека само му припомним, че императорите не завършват добре. Защото загиват от ръката на своите царедворци. Случаят Цветанов още не е приключил. А кой знае още колко Цветановци има в ГЕРБ?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *