ВНИМАНИЕ: Властта има ПЛАН за протестите! Вижте какво искат да НАПРАВЯТ! Ще се ШОКИРАТЕ!

България отблизо

След като се окопити от първия пристъп на паника, властта тръгна по стария изпитан път на дискредитация и сатанизиране на протестите. Наглецът Валери Симеонов е само част от този пъзел. Вижте сами!

Най-напред разни социолози и политолози тръгнаха да разчленяват протеста. Започнаха да му правят дисекция. Кои били протестиращите? Ами били млади хора между 24 и 45 години, за които не било проблем да дадат 5 лева повече за бензин.

Следователно не протестирали бедните, а по-заможните, така наречената средна класа, колкото и размито да е това понятие в България. Защото средна класа в страната почти няма. И ако някой успее да заформи някакъв по-успешен бизнес, то копоите на властта веднага се нахвърлят върху него с изисквания, закончета, инструкции и т.н. С една цел – да ограбят и срутят усилията на хората, които са повярвали в мантрата, че в нашата родина може да се прави успешен и при това честен бизнес.

Но за да излязат на протести тези млади хора, то значи фирмите им не вървят. И това не е само заради многобройните законови спънки. Основният фактор за сриване усилията на огромната част от тези, които са решили да работят в България е фактът, че повече от 80% от гражданите нямат пари да купуват каквото и да било. И са съсредоточени само върху това да оцелеят.

Точно затова, практически фалираха такива огромни и мощни западни фирми като Билла, Метро, Практикер и т н. А причината хората да нямат пари сме я повтаряли стотици пъти в наши публикации.

Тя е, че в България няма икономика. И правителството на Борисов и ГЕРБ вече 10 години прави всичко възможно, за да убие българските предприемачи. И, разбира се, да ликвидира държавния сектор в икономиката. А на този държавен сектор се крепят икономиките на всички западни държави.

Защото за да има мощна промишленост и селско стопанство, трябва държавата да е най-големият инвеститор. По простата причина, че частните „инвеститори“ идват да ограбят страната ни, а не да допринесат с нещо за развитието й.

След като разчленят протеста, платените от властта социолози започват да противопоставят протестиращите. Ами те фирмаджиите сега се бунтували, защото искали повече пари. И искали да вземат хляба от устата на бедните. Затова бедните не трябвало да се присъединяват към протеста. И пенсионерите не трябвало да се присъединяват към протеста, понеже той не бил техен протест.

Затова, ако искаме, която и да е власт, да изпълнява народните искания, е необходимо, когато излезе на протест някоя социална група, заедно с нея да тръгнат всички. А когато протестират само майките, или само полицаите, или само учителите, или само пенсионерите, тогава няма да има никакви резултати.

Протестите винаги трябва да са национални. А не един да протестира, пък другите да му гледат сеира.

Има и още много други американски „технологии“ за дискредитиране и минимизиране на протестите. Но ние нали сме българи, се престараваме. Така изскочи и „признанието“, не на кой да е, а на вицепремиера Томислав Дончев.

Той „споделя“, цитиран от blitz.bg: „В мрежата към мен е имало заплахи – да ми отрежат червата и да се влачат различни части от тялото ми. Полицията не се задейства. Може и действително в социалните мрежи да е имало заплахи към него. Но защо точно към него, при положение, че той е един от най-незабележимите вицепремиери?

Отговорът е ясен като молитва. Защото властта иска, освен да раздели, и да сатанизира протестите. Да покаже какви чудовища са протестиращите, че се нахвърлят с жестоки и садистични закани, дори към такъв „мирен“ човек като Томислав Дончев. Затова всеки, който реши да се присъединява към протестите трябва много да си помисли. Понеже протестиращите не са хора, а някакви страшни типове, мутри, дегенерати и т.н.

После, Дончев решава да дискредитира протестите и по още един начин. „Спирането на магистралите, обяснява той, и други подобни неща е незаконно. Едно е да си недоволен, да критикуваш и обвиняваш правителството. Друго е например, някой директно да разработва сценарий за държавен преврат – това е незаконно. Призовавам всички протестиращи да се опитат да не пречат на другите, докато демонстрират своите искания“.

Нека му кажем на този „разбирач“, че словосъчетанието „законен протест“ не може да съществува, понеже едната дума противоречи на другата. Който е доволен от законите и от житие-битието си, той не протестира. Протестират тези, които не са доволни от законите, от правителството и от живота си. Следователно законът свършва там, където започва протеста.

Но да видим защо протестиращите пречат на другите? Ами защото блокирането на магистрали и другите прояви на гражданско неподчинение, са предизвикани пак от дебелоочието на правителството. Ако премиерът, който и да е той, подаде оставка, когато народът излезе на улицата, или както е в случая, хиляди излязоха на улицата, а милиони ги подкрепяха в социалните мрежи, тогава никога няма да се стига до блокиране на магистрали, граждански неподчинения и т.н. Затова е неморално правителството на Борисов да прехвърля своята вина върху протестиращите.

Българите не са от народите, които протестират за щяло и нещяло. Значи, когато избухне протест, той има много сериозни основания. Затова е недостойно и за Томислав Дончев и за Борисов, и за патриотите, да се опитват да окалят и разединят протеста.

Защото ако те наистина мислеха за България и българския народ, трябваше отдавна да подадат оставки и да се махат. Понеже народът хиляди пъти каза, че не иска нито Борисов, нито ГЕРБ във властта. И колкото повече се натискат, толкова по-страшен ще е краят им.

Но за това няма да бъдат виновни протестиращите. Които властта е довела до крайна мизерия и отчаяние.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

3 thoughts on “ВНИМАНИЕ: Властта има ПЛАН за протестите! Вижте какво искат да НАПРАВЯТ! Ще се ШОКИРАТЕ!

  1. Нагли търтеи ! За всички вас , съд и затвор ! Подкрепям протестиращите .

  2. Разделяй и владей – това е девизът на Борисов и шайката му и докато не проумеем,че единни можем да свалим всяка власт особено корумпирана и нагла няма да успеем да променим системата.А протестите трябва да продължат докато наглеците получат заслуженото – съд и затвор!

  3. Управляващите в България през последните 30 години са 2 и 3 ешалон некадърници от системата на бай Тошо. Те са нашият позор, те са убийци на бъдещето ни/децата ни/ За тях не е нужен Народен съд, за тях трябва Пиночет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *