Военен експерт: НАТО няма никакъв шанс срещу Русия! Край на мечтите за СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО!

Свят

Вчера, министрите на отбраната на страните членки на НАТО, на съвещание в Брюксел, обсъждаха „отговор на все по-агресивното поведение на Русия“.

Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от riafan.ru. Той подчерта, че натовските министри на отбраната ще разгледат възможностите за по-бързо придвижване войските на НАТО през Европа. Както по нейните магистрали, така и през междудържавните граници.

Нещо повече. Те щели да разглеждат и придвижването на войските между Северна Америка и Европа. Което означава, че армията на САЩ се готви да осъществи военен десант на Стария континент. И че за този „десант по океаните“ на войски и тежка американска военна техника, трябва да платят европейските държави. Тоест, ние трябва да платим за собствената си окупация. Която ще се провежда под напълно измисления предлог за „защита от Русия“.

Министрите на отбраната щели да проверят още, как работи адаптираната командна структура на НАТО, която трябвало да създаде възможност за бързо реагиране на всякакви опасности. Както и сътрудничеството с Финландия, Швеция и ЕС по кибербезопасността, хибридните заплахи и военната мобилност.

В коментар на тези действия на Алианса, военният експерт и главен редактор на списание „Национална отбрана“, Игор Коротченко обобщи, цитиран от riafan.ru , че фактически, западният блок се готви за война с Русия.

Според Игор Коротченко, НАТО създава потенциал за военна агресия срещу РФ. И това се прави не за първа година. Какво друго могат да означават, пита експертът, разработването на планове за бързо прехвърляне към руската граница, на войски не само от Европа, но и чак от Америка, за да бъдат създадени няколко военни групировки в дълбочина, които да се съсредоточат близо до най-вероятните места за нападение срещу територията на Русия.

Военният експерт подчерта още, че всички учения на НАТО отработват сценарии за водене на бойни действия срещу Русия и по границите на РФ. При това с използване на американско тактическо ядрено оръжие, с което да бъдат нанесени удари по руския Северозапад.

Другите сценарии включват блокада и унищожаване на руския Балтийски флот, окупация на Калининградска област, търсене на уязвими точки за нахлуване на територията на РФ.

При тези обстоятелства, обобщава експертът, трябва да си зададем въпроса готова ли е Русия за нападението на САЩ и НАТО? Този въпрос има много семпъл и еднозначен отговор, заявява Коротченко. В последните години руската армия стана една от най-мощните в света. Да не кажем, че е най-мощната. И не толкова по броя на населението, което може да бъде повикано на военна служба, колкото по високотехнологичното руско въоръжение, което няма аналог в света.

Нашите оръжия са толкова мощни и непознати за американците, че могат да сринат техния военен потенциал за броени часове. Независимо от броя на групировките, които Алиансът успее да съсредоточи по нашите граници. А, както каза нашият президент Владимир Путин, ответния удар на Руската федерация ще бъде нанесен и срещу самата територия на САЩ. И то така, че да унищожи и военния и промишления потенциал на Вашингтон.

Затова не препоръчваме на никой, дори да си помисли за война с Русия. Защото резултатите ще бъдат много печални за евентуалния агресор, поставя точката Игор Коротченко.

Днес, Русия отново, почти единствена в света, се бори за свободата и справедливостта. Също както великият герой на Сервантес, Дон Кихот. Бори се с всички сили срещу злото.

Защото „свободата е най-висшето благо, без което никой човек или народ не може да съществува“. Затова народите отново са заедно с Русия и нейния харизматичен президент Владимир Путин. И така ще бъде винаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Военен експерт: НАТО няма никакъв шанс срещу Русия! Край на мечтите за СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО!

  1. Военната мощ на Руската федерация през последните години, духът на руския народ и на неговия интелигентен водач и отличен военен стратег Владимир Путин определено покачват самочувствието на свободолюбивите народи в Европа и света! Страхът от евентуална военна и икономическа агресия на западните “ свободолюбци и демократи“, жадуващи единствено за заграбване на чужди материални блага отслабва, разсейва се! Животът ни става по-спокоен, по-смислен… Тежко ще им бъде на „кучетата на войната“ ако изглупеят и наистина раздразнят Северната мечка!…

  2. Нато трябва да се разбие – най-голямата терористична организация в момента, която се опитва да вкара всички държави, или колкото се може повече, в нейните мръсни дела, а и разбира се да му служат като $понсори…Вече все повече държави и хора по света са против нато и виждат ясно неговата античовешка роля…

    1. Никогане съм ходил в СССР, сега в Русия, нямам приятели от Русия, НО БЛАГОСЛАВЯМ РУСИЯ, ДА ПРЕБЪДЕ. ИМА МНОГО КАКВО ДА СЕ КАЖЕ…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *