Волен Сидеров и Явор Нотев тотално ОБЪРКАХА конците! И направиха нещо НЕОПИСУЕМО! Вижте!

България отблизо

БСП се отказа от парламентаризма, защото няма как да защитават позицията си извън зала.

Кворумът ще бъде осигурен. Спираме пътуванията на депутатите до международни организации, за да осигурим кворум. Може би сега парламентът ще заработи по-делово, тъй като опозицията протакаше заседанията. Със или без опозицията, ще се вземат важни решения.

Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров.

Неговият личен адвокат пък, Явор Нотев, въпреки привичната си сдържаност, този път отиде по-далеч от шефа си, и обяви, че бързането на ГЕРБ с промените в Изборния кодекс не е заради евентуално вето на президента Румен Радев, който нарече закона „стремеж към служебна победа“ на управляващите. „По-скоро говорим за политически ход и послание, което трябва да върне изборната битка в една относително нормална форма на честно състезание“, изрече нагло Нотев.

Нека видим сега какво всъщност означава каканиженето на двамата приятели на тема парламентаризъм. Въпреки че Сидеров се самоопределя като най-стария парламентарист в коалицията на Обединените патриоти, трябва да му припомним, че парламент без опозиция е като пропаднал боксьор, който се състезава сам със себе си. И сам си удря шамари, понеже няма друг боксьор, който да го зашлеви и да го върне в правия път.

Пътем казано, когато ГЕРБ напуснаха парламента преди няколко години, това не беше „отказ от парламентаризма“. Тогава патериците на Борисов виеха, че това е опит на ГЕРБ да „вразуми самозабравилата се власт“. Защо сега, когато БСП напуснаха парламента, да е различно? Или може би, големият парламентарист Волен Сидеров ще предложи на социалистите да се откажат и от статута си на депутати?

Ами може и до това да се стигне, защото атакистът казва в прав текст, цитиран от blitz.bg, че сега парламента щял да заработи по-делово, понеже опозицията само пречела?! Това думи на дългогодишен парламентарист ли са? Не! Това може да го каже само някой, който няма нищо общо с демокрацията и парламентаризма. Затова политикът трябва много да внимава какво говори. Защото често, случайно изтърваните реплики, разкриват по-добре спотаените мисли, които политиците се мъчат всячески да скрият от обществото.

Така стана и със Сидеров. Той твърди с апломб, че със или без опозицията щели да се вземат важни решения. Ние всички видяхме какви решения „се вземат“. Борисов обяви, че скандалните промени в Изборния кодекс, срещу които скочи целият народ, са по инициатива на патриотите. Вярно ли е това г-н Сидеров? Питаме ви като председател на парламентарната група на патриотите?! Защото ако е вярно, това ваше действие се различава тотално от предизборните ви обещания. Понеже, както каза президентът Румен Радев, промените в Изборния кодекс са опит на ГЕРБ и ОП да  спечелят „служебно“ изборите. Тоест, с изборни машинации. А може би, това е нескопосан опит на така наречените „патриоти“ да се бетонират във властта, също като своя шеф Борисов?!

Еех, г-н Сидеров, ние знаехме, че Симеонов и Каракачанов не са патриоти, но мислехме, че поне ти си искрен патриот? Явно сме се лъгали.

И то не за друго, а защото и вашия доверен адвокат Явор Нотев, след като се оказа във властта, изведнъж започна да говори съвсем другояче. Онова негово „вярвайте ни, няма да ви предадем“, което казваше на българите, окончателно се промени. И боязливият адвокат неочаквано обяви, че изборните промени на ГЕРБ, които са гавра с демокрацията, били „политически ход и послание, което трябвало да върне изборната битка в относително нормална форма на честно състезание“?!? Какво означава това? Че отказът на ГЕРБ и ОП да изтрият от избирателните списъци около 1 милион и половина мъртви души, е честно състезание? Че отказът от машинното гласуване, което единствено може да пресече огромната част от изборните манипулации, е честно състезание?

Надеждата ни е в това, че тези ваши думи г-н Нотев, не са казани по повод скандалните промени на изборните правила от страна на управляващите, а по повод думите на президента, че властта се опитва отново да спечели служебна победа. Защото много хора в България вярваха и във вас, както вярваха и във Волен Сидеров.

Ще ви повярваме отново, едва когато направите минималната пенсия поне 300 нещастни лева, когато махнете мъртвите души от избирателните списъци и когато въведете машинното гласуване във всички избирателни секции, така както гласи законът от 2015 г. Дотогава не искайте доверие от нас.

И моля ви, не се оправдавайте, че народът не ви бил дал доверие да управлявате самостоятелно и затова не можете нищо да направите. Щом народът ви е дал достатъчно доверие да сте в парламента, трябва да изпълнявате предизборните си обещания. И ако ГЕРБ не ви позволяват да ги изпълните, трябва незабавно да напуснете управлението. А не да каканижете, че толкова ви бил дал народът. Това е смешно оправдание.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *