В Крумовград обявиха новината на годината! Ето защо Бойко Борисов бе наречен Хаджи Димитър!!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на рудник „Ада тепе“ в Крумовград.

Преди самото мероприятие, кметицата на града Себихан Мехмед, покани Борисов и другите на обща снимка и обясни, че премиерът е като Хаджи Димитър. 

Областният управител на Кърджали Никола Чанев пък обяви, че държавата вече дава заплати на ходжите. „Преди, заплатите на ходжите са били доста по-малки. С отпуснатите пари сега, спокойно могат да живеят, а не да работят на няколко места“, разкри Чанев, цитиран от epicenter.bg.

„Парите са отпуснати от българската държава, а не от турската“, напомни Борисов, цитиран от Новини бг.

“Районният мюфтия Бейхам Мехмед е изключително доволен, че за тях се грижи българската държава, а не чужда”, каза още областният управител на Кърджали.

Значи ето защо кметицата  на Крумовград Себихан Мехмед е сравнила Бойко Борисов с Хаджи Димитър. Тя вероятно е имала намерение, хем да благодари на Борисов и да го похвали, че се грижи за ходжите, хем да покаже, че знае българската история. Но не е знаела как да осъществи това свое лукаво намерение – да похвали Борисов, но да похвали и себе си. Затова направо го сравнява с юнака Хаджи Димитър.

Добре, че не го е сравнила с Хан Крум например, понеже като нищо можеше да го направи. Такива хора, които поназнайват нещо само от уроците по история, са способни на всичко. В свои коментари по темата обаче, българските граждани изразяват мнението, че Борисов прилича по-скоро на Кириак Стефчов, а не на Хаджи Димитър. Защото, както Кириака покорно е слушал и е служил на Султана, така и премиерът слуша Брюксел и му служи, дори, когато това е против националните интереси на България. Докато всички знаем, че  Хаджи Димитър се е бил с войската на Султана и е загинал за свободата на България.

Има и още нещо. Ето защо ДПС подкрепя тайно Борисов. Понеже той пък се отблагодарява на Движението във вид на заплати за ходжите. И по много други начини. Така отново имаме случай, при който премиерът наш се сдобива с преимущества за ГЕРБ и за себе си, но не със свои средства, а с нашите пари, от бюджета на държавата.

Такъв е случаят и с канадската фирма „Дънди Прешъс Метълс“, на която Борисов подарява  златото на страната ни. При това, без да е питал суверенът на властта – българският народ. А такива „сделки“ могат да се наброят още много. Затова хората искат Борисов да се маха. Понеже продава държавата, за да си осигури по-дълго управление.

Това, обаче, накрая може да му изиграе лоша шега. И да го прати, където му е мястото.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *