В Кърджали скандират на Борисов: „Добър ден, другарю началник!“. Другарят инспектира стадиона

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов се появи на обновения стадион на ФК „Арда“-Кърджали, за да провери съоръжението и пусна предаване на живо във Фейсбук.

Заедно с него бяха и министрите на финансите Владислав Горанов и на спорта Красен Кралев. По-късно премиерът ще участва в откриването на златната мина „Ада тепе“ край Крумовград.

На входа на стадиона го чакаха група привърженици на отбора, които го посрещнаха с аплодисменти.

 

„Добър ден, другарю началник“, посрещнаха го привържениците на клуба.

„Как сте, това да не е отборът на „Арда“?“, пошегува се премиерът с посрещачите, които му подариха тениска на отбора.

Борисов, Кралев и Горанов проведоха среща с ръководството на „Арда“ и с проектантите, изготвили проекта за допълнително модернизиране на стадиона.

Срещата в Кърджали има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа професионална лига, като разходите по реновирането ще бъдат оптимизирани максимално.

„Искам само да помогна, затова съм взел спортния и финансовия министър с мене, не искам да влизам в градски спорове“, отсече премиерът. Той разгледа проектите и даде идеи за осветлението и паркинга.

 

„Надявам се до сряда да ми изпратят точните сметки, за да помогнем на отбора на „Арда“ да играе домакинските си мачове в Кърджали“, заяви Борисов.

Припомняме, че в началото на юли премиерът се срещна с ръководството на футболния клуб и им обеща да намери справедливо решение за финансирането на клуба.

Привържениците на клуба пък излязоха със специална декларация, за да изразят благодарността си към Борисов.

Другарят изобщо не се обиди от обръщението и даже си го пусна във Фейсбук.

И изобщо не обели дума най-важното за България стадион ли е.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *