В отговор на скандала със самолетите: ЦРУ с горещи разкрития за президента Радев! Няма да повярвате на кого козирува!

България отблизо

Българският президент Румен Радев е част от план на Путин за доминация, твърди американски разузнавач в книгата си. “The Plot to Destroy Democracy” (”Заговорът за разрушение на демокрацията”) е от юни тази година и е своеобразно продължение на издадената и у нас „Киберзаговорът срещу Америка“.

Книгата вече е бестселър на ”Ню Йорк Таймс”, а авторът й Малкълм Нанс е световно признат член на разузнавателната общност и аналитик по теми за борбата с тероризма на NBC News и MSNBC, пише topnovini.bg. Нанс се занимава с антитероризъм, военно дело и контраидеологически стратегии. Участвал е в разузнавателни мисии на Балканите, в Близкия изток и в Африка. Автор е на няколко документални разследвания за терористични организации като „Ислямска държава“ и „Ал-Кайда“. Книгата разкрива голямата игра, която Владимир Путин е започнал, за да постави под контрола си Европа и Съединените щати. “Една от най-големите мечти на стария Съветски съюз беше да постави на власт един силно предвидим американски идеолог, който да играе за Кремъл. В продължение на почти век Русия искаше да промени американската политика по такъв начин, че нейната икономика и съюзи с НАТО да бъдат толкова повредени, че Съветският съюз да се превърне в превъзходна световна суперсила. Идеята за президент, контролиран от Кремъл, живее и след смъртта на Съветския съюз.” С тази отправна точка стартира книгата на Нанс, която вече разбуни духовете в Щатите.

Във въведението на книгата си разузнавачът споделя още: “Бях решен да проследя друга информация, за да илюстрирам къде руското разузнаване използва методите на кибервойна, за да повлияе на изборите, референдумите и политическите възгледи. Разследването ми показа, че руското разузнаване използва съвременния злонамерен софтуер, за да атакува други народи в продължение на почти десетилетие. Изборите през 2016 г. бяха просто прозорец към по-голяма цел. Намерих много дейности, в които руските “КИБЕР МЕЧКИ” – колективно име за своите хакери от националната, престъпната и разузнавателната сфера – са били замесени в “преместването на стрелките” В ”Заговорът за разрушение на демокрацията”

Нанс отделя внимание на българския президент Румен Радев, поставяйки го в контекста на плановете на Путин за влияние в Европа. По темата коментаторът казва: “Много източноевропейски страни от бившия Варшавски договор имат проруски лидери, включително Румен Радев в България; молдовският Игор Додон, проруският лидер на Социалистическата партия и дори пронатовският лидер на естонската Центристка партия Юри Ратас. Но ядрото на плана на Русия е да впрегне бели етнически екстремисти като Брейвик в Западна Европа и да ги насочи към политическа дейност. С европейска политическа десница в джоба си Путин ще направи техния автократичен национализъм доминираща политическа сила на Запад.” За книгата си Майкъл Нанс използва своя над 35-годишен опит в американското разузнаване и специализацията си по криптология, национална сигурност и контратероризъм. Той е утилизирал секретни руски политически и хибридни стратегически документи, за да демонстрира грандиозния план за подкопаване на американските институции от Студената война до наши дни.

При подготовката на книгата си Нанс е провел специално разследване и десетки интервюта с експерти в шпионажа. Целта – да докаже важната първа стъпка за дестабилизиране на Запада от Русия и да разкрие защо точно Путин е човекът, който да го направи. Американецът Нанс е вторият човек, който поставя Румен Радев в контекста на стратегически план за доминация на Русия. Преди две години руският генерал-лейтенант Леонид Решетников разкри, че е обсъждал заедно с Корнелия Нинова кандидатурата на Радев.

Според нас обаче книгата трябва да се подава в раздел „фантастика“.

Но както винаги, никой не ни пита…

Tagged

3 thoughts on “В отговор на скандала със самолетите: ЦРУ с горещи разкрития за президента Радев! Няма да повярвате на кого козирува!

  1. Путин е в основата на всички безобразия в САЩ. Дори на изборните урни, които избраха Тръмп, беше написано: „PUT IN “ Затова краварите на следващите избори ще напишат на урните си: „FUCK OFF“!

  2. Драскачи, политолози, стъкмисти и всякакви други некадърни, но алчни лицемери, Вашето мнение няма никакво значение. Историята се твори от народите и подобни „пророци“ просто са намерили ниша да цицат пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *