В разгара на скандалите: Социалният министър обяви колко много ще забогатеят пенсионерите в България. Радвай се, народе!

България отблизо

Пенсиите ще се увеличат най-малко с 6% от 1 юли 2020 г. Това каза социалният министър Бисер Петков, след като беше изслушан от ресорната комисия в Народното събрание.

„Ръстът на средния осигурителен доход отчитан от НОИ дава основание да се завиши прогнозата, която е заложена в 3-годишната бюджетна рамка и нашите очаквания, без да мога да кажа конкретно число е, че темпът на осъвременяване на пенсиите от 1 юли ще бъде по-висок от заложения и ще бъде над 6%“, каза министърът. Той обаче уточни, че точният процент ще стане ясен по-късно, пише Дарик.  „При темпът на нарастване на минималната заплата в рамките на този управленски мандат има предвидимост и яснота“, обясни още социалният министър. „През следващата година тя трябва да 610 лв. Синдикатите винаги искат по-висок ръст на минималните заплати, а работодателските организации смятат, че минималната заплата не трябва да нараства. Този дебат ще се води докато нямаме яснота върху факторите, от които зависи минималната заплата и начина, по които тя да се определя“, обясни още Петков.

Абе, Бисере, абе Петков!

Толкова ли няма с какво да залъжете вече народа, та започнахте да му разказвате приспивни приказки?

До 1 юли 2020 година има още цели 10 месеца.

С какво ще живеят дотогава пенсионерите? Скоро и копривата ще я попари сланата, а прсенцата им бяха изклани!

Какво значи, ще „забогатеят“? Тази година пенсиите бяха вдигнати с 5,8 процента, догодина с цели 6! Това ли е огромното опаричване на старите хора?

По данни на НСИ минимална пенсия получават над половин милион души.

Пенсии до 250 лева – цял милион души.

Увеличението ще бъде с от 12 до 20 лева за половината пенсионери.

А инфлацията е изяла тези пари още сега.

Тогава за какво са тези бодряшки речи?

Или идват избори и трябва да се похвалим с нещо…

А това нещо както винаги е на гърба на най-бедните и най-онеправданите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *