ГАЗПРОМ удари ГЪБАТА на Турция! България може да стане СТРАТЕГИЧЕСКИ партньор на РУСИЯ! Вижте от кого ЗАВИСИ!

България отблизо

Вече стана ясно, че гигантската руска газова компания „Газпром“ удари гъбата на Турция.

Планираните 50 милиарда кубични метра природен газ годишно, които трябва да бъдат доставени в ЕС, няма да минат през Турция. Явно при сделките с Турция и Ердоган всеки си има едно наум. А Русия – два пъти повече.

И това става по простата причина, че интересите на Русия и Турция твърде много се разминават. Както в района на Близкия Изток, така и на Балканите. Русия има интерес от единна Сирия, а Турция – не. За турците е много по-изгодно Сирия да бъде раздробена. А кюрдите да бъдат смачкани, както в Сирия, така и в самата Турция.

Същото е и на Балканите. Самият Ердоган отдавна заявява, че големи територии от различни балкански държави, принадлежат на бившата Османска империя, а следователно и на днешна Турция. И конфликтът възниква именно от истеричното желание на Ердоган да напъха в своята „империя“ и онези балкански народи, които са славянски и православни от време оно. Много още преди турците да се появят в региона.

Ако прибавим към тези противоречия и нестабилният нрав на Ердоган, заради който никой не може да предвиди, кога той ще промени своето мнение по даден проблем, тогава става съвършено ясно, че за някакво стабилно и дългосрочно сътрудничество с Турция, едва ли може да става дума.

Именно тези фактори изкристализираха и при строежа на така наречения „Турски поток“. Двете страни не можаха да се договорят за цялото количество природен газ, който Русия ще праща за Средна и Западна Европа. И то защото Ердоган настояваше Русия да му плаща много високи транзитни такси. И защото „султанът“ настояваше той да продава газът. И имаше намерение да одере здраво кожите на страните, които ще купуват руски газ от него.

Така Русия не само щеше да плаща до припадък на Ердоган, но и със сигурност щяха да се понесат слухове, че РФ в комбина с турския управник, е повишила десеторно цените, само за да извлече максимална печалба за себе си. А интересът на Русия се състои именно в това, природният газ, който тя доставя на ЕС да е най-евтин от всички други възможни оферти.

Така в крайна сметка се стигна до това, че Русия ще доставя газ за Турция само по една тръба, която да покрие вътрешното потребление на страната. А останалите количества от почти 50 милиарда кубични метра природен газ са свободни.

И МОГАТ ДА МИНАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ.

Ха сега да видим Борисов, който се напъваше, че ни трябвал природен газ. Че той щял да строи газов хъб и така нататък. Сега на България й се предоставя възможност да поеме през наша територия транзита на почти цялото количество газ, което бе определено за Южен поток. И да печели от него.

Като най-голямата ПЕЧАЛБА за нас ще бъде ОСИГУРЯВАНЕ на СУВЕРЕНИТЕТА на България.  Защото България става СТРАТЕГИЧЕСКИ съюзник на Русия. И държава, чиято НЕЗАВИСИМОСТ ще се гарантира вече от Руската Мощ.

Именно затова българският президент Румен Радев по време на посещението на руския Патриарх Кирил нееднократно наблягаше на това, че нашите две страни имат огромен неизползван потенциал за сътрудничество. И особено в сферата на енергийните проекти като АЕЦ „Белене“ и Южен поток. Защото Радев е наясно колко огромни ще са икономическите и политически ползи за България.

Именно затова ГЕРБ, Борисов и Цветанов сега събират подписи за сваляне на президента и предсрочно прекратяване на неговите пълномощия. И вече били събрали 190 000 подписа.

Именно затова Волен Сидеров и делегацията от партия Атака отидоха в Русия за президентските избори. И лобираха за АЕЦ “Белене“ и Южен поток.

А ние трябва да подкрепим усилията на президента Радев и на лидера на Атака. Защото това е единственият ни шанс да се избавим мирно и кротко, по законен път, от зловещото западно робство, което съсипва вече 27 години България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “ГАЗПРОМ удари ГЪБАТА на Турция! България може да стане СТРАТЕГИЧЕСКИ партньор на РУСИЯ! Вижте от кого ЗАВИСИ!

  1. ДАНО…..наистина да бъдат реализирани и АЕЦ Белене, и Южен поток през НАШАТА страна!!!!! Крайно време е да са преоритет интересите на БЪЛГАРИЯ, на НАРОДА НИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Амин! Да дава Господ…
    Жалко за пропуснатото време, но по-добре със закъснение, отколното нивга!!!

  3. Махне ли се Боко и сие,
    по южен поток газ ще потече.
    След това еврогейци заблудени ще гледат изумени,
    как за няколко лета, нов реактор ще заработи в нашата страна.

  4. Нашия няма топки да направи тая крачка, ако не си иде горко ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *