Ген. Мутафчийски: Затварянето на София за Гергьовден е политическо решение! А който иска да се разходи да иде до магазина или на фризьор!

България отблизо

Мерките ще се отпуснат, когато има данни, че е стабилизирана ситуацията. В момента няма такива данни, без значение какво смятат вашите колеги в Европа.

Това заяви в ефира на btv шефът на ВМА и на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„Виждаме как ресурсите се изчерпват. Когато се появи тенденция за устойчивост и намаляване на заразяването, ще охлабим мерките“, каза той.

„Винаги, когато се охлабват мерки и то без наличието на лекарство, трябва да имаме предвид, че това би могло да доведе до увеличаване броя на заразените“, заяви експертът.

„Има много време до празниците през май. Тогава ще решим какво да правим и дали да забраним излизането от София“, поясни Мутафчийски.

„Извънредното положение – това е политическо решение и не е моя работа да казвам докога ще е то. Ние просто даваме препоръки“, категорично заяви шефът на ВМА.

„Карантината в България е много интересна. Тя не забранява кой знае колко неща. Забранени са молове, ресторанти и хотели. Това е тежък удар за тези бизнеси, но не сме забранили чак толкова много неща“, поясни генералът.

„Получавам много писма на хора, които казват, че 4 седмици не са излизали. Те обаче могат да отидат на лекар, на фризьор, да разходят кучето и детето си, до магазина. Това, което се носи, че никой не излиза, не е точно така“, завърши той, цитиран от Блиц.бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *