Ген. Шивиков: Протестите ще продължат, защото народът не иска повече лъжи!

България отблизо

Българското гражданско общество се събуди след години на летаргичен сън благодарение на младите хора.

Това каза в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ бригаден генерал от резерва и един от мотиваторите на протеста Димитър Шивиков.

Той отбеляза, че сред протестиращите се чувства лека умора, но хората са все по-мотивирани и то в резултат на неадекватните решения на управляващи.

„Миналата седмица премиерът поиска оставката на трима министри. От вчера в общественото пространство се завъртя новината, че министърът на финансите не вижда основание да подава оставка. Исканата оставка на тримата министри от страна на Борисов беше опит за потушаване на напрежението, но хората са категорични. Ние ще отстояваме, ще търсим и ще преследваме целите си докрай. Спекулациите или умишлените действия да всеят смут и да разколебаят хората няма да се случат. Ние продължаваме с още по-голяма настървеност и воля да постигнем целите си“, заяви той.

Бригаден генерал Димитър Шивиков подчерта, че не трябва да се спекулира с думата „война“. Всички, които се събират по площадите в София и страната, търсят справедливост и законност в българското общество“, допълни той.

По площадите са не само в София, вълната на протести заля почти всички областни и големи градове на страната, присъстват млади и образовани хора. Те търсят и отстояват своите права“, отбеляза бригаден генерал Димитър Шивиков. Той посочи, че исканията на протестиращите остават едни, оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Днешните оставки са израз на безсилие и опит на Борисов да покаже, че прави вещо за страната.

Те не отговарят на очакванията на хората, затова протестите ще продължат и то още по-масово, категоричен е генералът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *