Георги Марков обясни за Цветанов Но…истината излезе друга!

България отблизо

„Радвам се, че г-н Цветанов излезе чист“.

Това написа в своята фейсбук страница бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков. Поводът за коментара му е постановлението на прокуратурата, с което някогашният Втори в управляващата партия е оневинен във връзка с имотните му сделки, които костваха отстраняването му от всички ръководни постове в партията и изваждането му от парламента.

Ето какво каза Георги Марков на Епицентър.бг:

 „Радвам се за Цветанов. 
Казали по БТВ, че е перверзно депутат да си вкара асансьор в хола. Според мен е перверзно да имаш тоалетна в двора. Така са отгледани някои бивши наши държавни глави, но сиромашките и тях ги оплюхме.

Конституцията не забранява депутатите да заменят два апартамента за един, нито да имат асансьор в мазето, в хола и в антрето.

Но Конституцията забранява да се национализират депутатски заплати. 

Радвам се, че г-н Цветанов излезе чист.“

Припомняме, че спецпрокуратурата обяви, че няма да разследва бившия Втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, защото не са открити данни за корупционни и други престъпления от негова страна. Държавното обвинение отказва да образува досъдебно производство.

Впрочем, Цветанов винаги е твърдял, че всичко е законно, няма корупция и злоупотреба с влияние, като очакваше това да бъде доказано от компетентните органи, което се е и случи. Той дори заяви, че няма кой да го накаже, защото не е извършил нищо нередно. Това предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който му отговори, че „може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз“. И Борисов наистина го наказа като го извади от активната политика в България, пише в свой материал epicenter.bg.

Припомняме още, че Румен Петков заяви по-рано днес, че Цветанов няма да участва в предстоящите избори. Той не обясни защо, но може би е имал предвид някаква сделка между Борисов и Цветанов, при която прокуратурата оневинява Цветанов, а той изчезва от изборите. Иначе няма как да се обясни нежеланието на Петков да каже по какви причини Цветанов няма да участва в изборите. И то при положение, че самият Цветанов отдавна обяви, че ще прави своя партия и ще се появи на изборите в целия си „блясък“.

Така че има и нещо друго при Цветанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *