Георги Христов: Отвратен съм от силикона и чалгата в България, приемам чуждо гражданство!

България отблизо

Естр

Естрадният певец Геopги Христов напуска България.

Емблематичният изпълнител е отвратен от ситуацията с културата у нас и не иска повече да бъде част от нея. Певецът най-вероятно ще се пресели в Гърция, където прекарва много от времето си през последните години.

„Не живея и скоро няма да живея в тази прекрасна страна, която обичам и ми е родина. Но рекет и престъпления няма да търпя и да приема! Вече ще се прибирам в България само за срещи с моята публика. Популярната музика в Бълrария винаги е имала своите блестящи образци. Друг е въпросът, че винаги сме подложени на rеноцид от страна на електронните медии в собствената си страна. Терминът естрада не е точната дума. Естрадата е мястото, където музикантите представят своята музика“, казва Христов, цитиран от „България днес“.

Изпълнителят на ,, Черно и бяло“ е категорично против факта, че от много време насам се издигат в култ кръчмарските силиконки. ,,Не слушам такава музика! Тя си има своите потребители, но това не е кyлmypama на нацията ни. Ние сме балканци и тук се пеят песни (като „Излел е Дельо хайдутин“ , с които нашият народ е оцелял през годините, а не се пеят песни ,,с кючекчийско звучене“, категоричен е Жоро.

И заради факта, че не е съгласен с много неща, които му се налага да преглъща, звездата ще приеме друго гражданство – вероятно гръцко, но нищо чудно да е и руско.  „Обмислям възможността да приема друrо rражданство, защото, както много пъти съм казвал – в чужбина много повече си ценят певците!“.

Повече от две години естрадната ни легенда живее в Гърция, където има огромна къща. Там обикновено прекарва летата си. Само преди дни – в средата на юни, изпълнителят се завърна на музикалната сцена

 

Tagged

1 thought on “Георги Христов: Отвратен съм от силикона и чалгата в България, приемам чуждо гражданство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *