ГЕРБ ГУБЯТ властта! Вижте какво се случва в действителност!

България отблизо

Мандатът на сегашната Централна избирателна комисия изтича на 31 март. И по закон трябва да се избере нова Централна избирателна комисия.

Но…ГЕРБ започнаха мащабна кампания, която да убеди всички, че не трябва да се спазват демократичните процедури, и че избор на нова комисия не трябва да се прави. Както можете да се досетите, първи по телевизиите започнаха да се разхождат Тома Биков и Данаил Кирилов от ГЕРБ, които дълго и натрапчиво обясняваха, че видите ли, не е нужно да се избира нова ЦИК, защото старата вече била натрупала опит, хората в нея се били сработили, пък и били избрани по време на правителството Орешарски.

След тях, на сцената изгря и вечният анализатор Михаил Константинов, който също се зае да убеждава хората, че нова Централна избирателна комисия не е необходима. И понеже нямаше какво друго да добави към приказките за лека нощ на Биков и Кирилов, математикът, който също е несменяем преброител на гласовете на избирателите, навлезе в сферата на окултното, на гаданията и предсказанията. И започна да твърди, че който се заемел да сменя комисиите и правилата преди избори, винаги губел в деня на самия вот. Константинов не можа да обясни защо смята така, но изглеждаше твърдо убеден, че точно така ще се случи.

И как няма да е убеден като именно той брои гласовете, които са подадени за всяка партия. А какво точно се случва в ЦИК, когато се броят гласовете, знаят само Михаил Константинов и няколкото членове на комисията. А  както разбрахме, тези членове вече се били сработили много добре, затова каквото и да става в комисията, то не излиза навън. Навън излиза само решението, че Борисов и ГЕРБ пак печелят. Което дава основание на Борисов да си мисли, че е вечен.

Пътем казано, и седесарите се мислеха за вечни. Дори, освен всички заводи и фабрики, приватизираха и времето. Обявиха, че то е тяхно, както и че те винаги ще печелят. С малко, но завинаги. Е, историята и времето ги опровергаха. И сега от някогашната „славна“ седесарска дружина, са останали няколко люспи, които дори заедно, не могат да направят  1 – 2 процента.

Същата съдба очаква и Борисов, заедно с неговата партийка, която въпреки всички напъни и изборни манипулции не може да надмине повече от 7 -8 процента от всички, които имат право на глас в България. И точно понеже в ръководството на ГЕРБ знаят, че партията им е бутикова и всеки момент може да се срути, те започват трескава дейност веднага щом се зададат някакви избори. На преден план излиза Цветанов, който обикаля клиентите на ГЕРБ и им дава нареждания какво трябва да правят.

Поради тази причина, а и защото герберите имат много малко твърдо ядро, всякакви резки движения преди каквито и да било избори, им се струват като Апокалипсис. Ето защо, глашатаите на ГЕРБ Тома Биков, Данаил Кирилов, Антон Тодоров и т.н. се хвърлят с голи гърди на амбразурата и започват да обясняват, че само предложенията на ГЕРБ за промени в изборния закон са достатъчно мотивирани и трябва да се приемат, а предложенията на опозицията не стават за нищо.

Да не говорим пък за някаква смяна на членовете на Централната избирателна комисия. Ами че нали точно там се кове успехът на изборите. Там в крайна сметка, отиват всички протоколи. И там цифрите се вкарват в компютрите. А хората, които ги вкарват не са назначени от мен или от вас. Назначени са от хора на Борисов и ГЕРБ.

Е при това положение, как да се сменят членовете на ЦИК като те така добре са се „сработили“, че ГЕРБ винаги печелят изборите?!

Да не говорим пък, че сега президент не е Роско Плевнелиев, а „страшният“ Румен Радев, който ще трябва да одобри и подпише листата с новите членове на ЦИК. Пък тогава в ЦИК ще се появят и хора на президента, на опозицията…И „хармонията“, чрез която досега ГЕРБ печелеше изборите, ще изчезне като дим.

А машинното гласуване, за което настоява президентът, също е много опасно за управляващите „проевропейски“ пудели. Понеже машините не се подават на хакерски атаки и манипулации отвън, както при електронното гласуване. А протоколите не могат да се подправят, защото винаги могат да се сравнят с оригиналните, които са запазени в паметта на машината.

Трудни ще бъдат тези избори за ГЕРБ. А може и да ги загубят. Защото, не само народът, но и все повече политици по върховете разбират, че управлението на Борисов отдавна се провали. И трябва да бъде сменено.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *