ГЕРБ отвръща на удара! Погват имотите на Валери Симеонов, след като издаде Ангелкова

България отблизо

Бившият вицепремиер Валери Симеонов подло атакува министъра на туризма Николина Ангелкова, докато тя бе на официално посещение в чужбина.

Валери Симеонов реши да се прави на имотен съветник на премиера Борисов, но мълчи за своя опит и практика как се придобива цял хотел с декар и половина земя на баснословно ниска цена.

Датата е 23.07.2008 г. един много плодотворен ден за  нотариус Мая Димитрова в град Златоград, разкрива „Bnews.bg“. В рамките само на час тя изповяда сделка, за два пъти покупко-продажба на един и същи имот. Първоначално бъдещият хотел „Панорама“ е закупен от семейството на бъдещия областен управител Гергана Микова за скромната сума от 121 800 лева, вписана надлежно в нотариален акт № 19. Буквално минути по-късно нотариус Мая Димитрова изготвя нотариален акт № 20 чрез който пълномощникът на Гергана Микова продава на фирмата „СКАТ ТВ“ ООД, представлявана от Валери Симеонов, бъдещия хотел „Панорама“ на абсолютно същата цена от 121 800 лева. без дори стотинка надценка. По това време Микова има вече придобит опит по придобиване на евтино общинско жилище, представяйки се за социално слаб.Според експерти това е типичен пример за укриване на данъци от лица, заемащи висши държавни постове. Припомняме, че през 2008 г. Валери Симеонов е председател на общински съвет Бургас и управлява в коалиция с ГЕРБ. По същото време фирма на  Симеонов придобива след огромен скандал златен имот в бургаския квартал Зорница, твърдейки, че имотът е необходим за изграждане на модерен офис за кабеларката му Скат. Още тогава той е разобличен от общински съветници, които твърдят, че имотът се продава на безценица, а Симеонов ще построи върху него жилищна кооперация за милиони левове. Те се оказват напълно прави, тъй като десет години по-късно, когато Симеонов е вицепремиер, върху този имот изниква резиденция „Зорница“, а Гергана Микова е назначена за областен управител на Стара Загора, въпреки че прокуратурата я уличава за придобиване на евтино общинско жилище чрез престъпление!

Би Нюз ще продължи да ви запознава с имотните комбинации.

Сайтът „Bnews.bg“ твърди, че разполага с документи посочени в този материал, както и с много други, свързани с имотното благоденствие на фирмите, собственост на Валери Симеонов, при това когато той вече е депутат и вицепремиер на така наречените „патриотари“.

Чакаме с нетърпение да ги видим.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *