ГЕРБ разпръсна мистерията: Червената лампа не била синя, а първата дама била…друга жена!

България отблизо
След патетичните слова на Борисов вчера, днес се наложи светкавично активистите на ГЕРБ да дават обяснения по телевизиите какво е искал да каже.
Едва ли има партия у нас, която единия ден прави конференция и председателят държи гневни речи, изпъстрени с бисери, а на другия ден активисти тичат да разясняват думите му, тъй като народът не ги бил разбрал.
Например крилатата фраза  „Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя“, която вчера обиколи всички медии и даже намери място в световната преса, не била това, което всички разбраха.  Заплаха към активистите на ГЕРБ по места и признание, че БСП ги изпреварва по популярност.
.

За никакви лампи конкретно не е говорил Борисов, побърза да обясни Цветанов по телевизията тази сутрин.

Пълна мобилизация. Това означават думите на Бойко Борисов от вчера. Ние сме доволни от работата на колегите, но винаги трябва да се предпазваме от скандали. През годините сме доказали, че можем да носим отговорност и винаги сме реагирали бързо, там където е имало сигнали на нередности. ГЕРБ не покровителства никой от хората си.

Е как да не е говорил за лампи? Ние ли сме глухи, или той използва такъв език, че само вие „богоизбраните“ си го разбирате?

”Категорично, репликата на Борисов ”нахейти ви първата дама, а вие мълчите…”, беше за Елена Йончева”. Това пък разкри българският еврокомисар Мария Габриел в сутрешния блок на Нова телевизия по повод речта на премиера Бойко Борисов на Национална предизборна среща на партията вчера. Тя обясни, че думите не са за Десислава Радева, която побърза да затапи във фейсбук  премиера.

Е, и това не го знаехме! Явно наистина имаме нужда от разяснения.

Откъде да ни мине и през ум, че първа дама в България била Елена Йончева? И че тя не говори, а хейти? И Борисов имал предвид точно нея в умопомрачителното си слово? Явно в неговите очи тя е първа дама, тъй като първа успя да го осъди за клевета. А след нея и Нинова.

Посланията от вчерашната среща на ГЕРБ бяха много ясни – мобилизация, да останем скромни за постигнатото, но ако искаме да изпълваме със съдържание това, което целим – проевропейска развиваща се стабилна България, то това трябва да е придружено с конкретни действия. Дано всички са приели думите на Борисов правилно, добави още Мария Габриел.

Ами ние нищо подобно не чухме.

Чухме само хвалби за санирането, патетични лозунги, биене в гърдите и хаотична стрелба по опозицията. Падащи от небето суджуци, борба с корупцията и със самите себе си… И така цял ден.

Явно или Борисов не се слуша какво говори, или след като го каже, свива платната и праща  хората си да замазват след него.

Ами правете си изказванията с преводач, господа!

Специално Борисов с двама поне.

Иначе как обикновеният народ да разбере, че не сте казали това, което сте казали?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ГЕРБ разпръсна мистерията: Червената лампа не била синя, а първата дама била…друга жена!

  1. Вчера Боко сбърка думата „нахендри“ с „нахейти“. Може да е имал предвид кмета на Симитли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *