ГЕРБ: Само нашият ЦИК гарантира честни избори! Опозицията иска да са нечестни

България отблизо

Управляващите категорично оспориха обвиненията на БСП, че с поправките в Изборния кодекс преди второто четене си постилат победа на предстоящите избори и готвят фалшификации.

От ГЕРБ изразиха и несъгласие със смяната на членовете на ЦИК преди изборите, защото вече били опитни, а един нов състав щял да затрудни работата на комисията. „Имаме дълбокото убеждение, че тези изявления на лидерката на БСП целят да подрият изборния процес чрез една нова ЦИК“, коментира Данаил Кирилов в отговор на брифинга на левицата. „Опозицията търси провокации, опозицията не търси честни избори. Ако искаме честни избори, би следвало да делегираме доверие на сегашната ЦИК, която е провела множество избори. Такива и които ние не сме печелили. Да разчитаме на обстоятелството, че тази комисия има опит. Да, ние имаме много резерви по отношение на ЦИК“, каза още Кирилов и посочи, че ГЕРБ също биха искали да се ползват от новото положение и да увеличат квотата си в ЦИК, защото са управляващи“, допълни той.

„Можем да заявим, че от БСП не ни изненадват с това, че са неверни, а че има множество и правни, и политически спекулации. Неприятното е, че очевидно започва стратегия за компрометиране на предстоящите два избора“, заподозря шефът на правната комисия Данаил Кирилов. „Опозицията търси конфронтация, а не честни избори“, заключи Кирилов.

Това не ви ли звучи като виц?

Защото на нас да…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *