Германия НАРИТА здраво САЩ! Ето какво се случи в Берлин!

Свят

„Думите на американския посланик в Германия, относно изграждането на „Северен поток – 2”, са изключително неприемливи. Германия не е колония на САЩ“.

Това каза Клаус Ернст, председател на комисията по икономика и енергетика на Бундестага, на конференцията „Перспективи на енергийното сътрудничество между Русия и ЕС.

„Американците искат да продават своя газ на европейския пазар и мерките, които използват, за да наложат това, не винаги са приятни. Тези мерки са насочени не само срещу руснаците, но и целенасочено срещу европейците, например срещу германските компании, които участват в изграждането на “ Северен поток „- 2 „, каза политикът.

По неговите думи, възниква впечатлението, че Германия е колония на САЩ.

Руският газ е по-привлекателен за нас от втечнения газ, поради екологични причини. Второ, ако се базираме на цената, американският газ е неконкурентоспособен в сравнение с руския газ, защото руският е много по-евтин“, добави председателят на немската парламентарна комисия по икономика и енергетика.

През януари, посланикът на САЩ в Берлин, Ричард Гренел изпрати писма до редица германски компании, като ги заплаши със санкции за подкрепата на „Северен поток 2“. Тогава посланикът каза, че Вашингтон се противопоставя на проекта, тъй като той щял да има „сериозни геополитически последици“ за европейските съюзници и партньори на САЩ.

През месец май, Ричард Гренел даде интервю за немското списание „Фокус“, в което отново напомни за възможни американски санкции срещу компании, участващи в проекта за газопровод „Северен поток 2“.

Коментирайки тези изявления, представителят на оператора на проекта Йенс Мюлер подчерта, че „Северен поток 2“ не се нуждае от запасен план, заради заплахата от американски санкции. Мюлер обясни критиките на Вашингтон със стремежите на САЩ да увеличат продажбите на своя сгъстен газ в Европа. Само че радиостанцията „Дойче веле“ не беше толкова дипломатична. Тя направо нарече посланикът на САЩ Гренел, „комисар на окупационна сила в Берлин“.

По същият начин като немските политици, можем и ние да заемем твърда позиция по отношение опитите на ЕС и САЩ да се държат с България като с колония. Разбира се, ние не сме 80 милионна Германия, но въпреки това можем да го направим. Можем да прекратим веднъж завинаги западните мераци да ни превръщат в безправна колония. Трябва само да помолим нашите руски братя за помощ. Владимир Путин няма да ни откаже такава помощ. Напротив. Ще ни помогне с огромно удоволствие да върнем своя суверенитет.

Само че българският народ вижда, че правителството, начело с премиера Борисов и част от ръководствата на парламентарно представените партии, нямат желание да сме свободна и независима държава. Нямат желание да вземаме свои суверенни решения по въпросите на политиката и икономиката. И затова хората в България се борят сами, за да върнат българския суверенитет.

И ще го направят. Въпреки нежеланието на онези, които заграбиха богатствата на нашата държава. И сега се мъчат да се скрият зад гърба на новите колонизатори.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *