ГЕРМАНИЯ отново ПРОВАЛЯ плановете на Борисов! И СЕРИОЗНО му ИЗДЪРПВА ушите! Вижте КАК!

Свят

Един от водещите немски политици и бъдещ премиер на германската провинция Бавария Маркус Зьодер, по време на политически форум заяви твърдо и категорично, цитиран от dir.bg, че България и Румъния не бива да бъдат допускани до Шенген.

Всички знаем, твърди немският политик, че сега повече от всякога е необходим постоянен и строг граничен контрол, заради случващите се терористични актове и издевателствата на радикални ислямисти върху гражданите на Германия и цяла Европа.

Точно поради тази причина, сега не трябва да пристъпваме към ново разширяване на Шенгенското пространство. А ако включим България и Румъния в Шенген, това ще е грешен сигнал, който не бива да подаваме нито към другите страни-членки на ЕС, нито към терористичните ядра, които се намират в европейските държави.

По същото време Маркус Зьодер се обяви и против приемането на България и Румъния в Еврозоната.

Припомняме, че Шенген, това е територия на страни, които са отворили общите граници помежду си и осъществяват свободно преминаване на граждани  през всички страни-членки на шенгенското пространство.

Но, такава бе първоначалната идея на Шенген. А когато преди две години в Европа и особено в Западна Европа, нахлуха ордите от мигранти, примесени с джихадисти, свободното преминаване през границите бе преустановено. И шенгенските държави започнаха все повече да залагат на постоянния и строг граничен контрол, отколкото на широко прокламираното, но неосъществимо засега свободно движение на гражданите в различните страни.

А приемането в Еврозоната означава дадената страна да замени своята валута с еврото. Както видяхме от предходни статии в сайта istinata.net, това също не може да се приложи нито за България, нито за Румъния. И то поради простата причина, че двете страни са прекалено бедни и със слабо развити икономики, които не притежават абсолютно никаква конкурентноспособност.

С други думи, ако България и Румъния бъдат приети в Еврозоната ще се случат две неща, страшни и за ЕС, и за двете страни. Първо икономиките на двете страни ще рухнат допълнително под натиска на изискванията на Европейската централна банка. А цените, дори на стоките от първа необходимост ще хвръкнат високо в небесата, което ще бъде непоносимо за огромната част от жителите на България и Румъния.

И второ, страните членки на ЕС ще трябва да отделят още непредвидени пари в своите бюджети, за да се опитат да омекотят ударите на еврото върху и без това рухващите  доходи на гражданите.

И ако се прибави към всичко това намалените приходи в бюджета на ЕС, заради Брекзит, ще стане ясно, че нито Брюксел, нито гражданите на България и Румъния могат да понесат подобна „политическа“ стъпка като приемането на двете страни в Шенген и Еврозоната.

Всичко това е пределно ясно и на Борисов и неговия „европейски“ ментор Жан Клод Юнкер. Но въпреки очевидната логика и очевидната загуба, която ще претърпят всички участници в този процес, и Борисов, и Юнкер продължават да си пеят все същата песен, че нашата страна трябвало да бъде приета и в Шенген, и в Еврозоната. И то колкото можело по-бързо.

А фактът, че от такова действие нашата страна ще претърпи още една катастрофа, много по-голяма от досегашните…Това не спира нито Борисов, нито Юнкер.

Толкова за големите грижи, които Вождът на ГЕРБ полагал за нашата родина и за българските граждани. От направения кратък анализ, веднага става ясно, че такива грижи просто няма.

Именно затова се наложи няколко водещи германски политици да охлаждат мераците на „големия политик“ Борисов и неговите западни ментори Юнкер и Меркел. Само преди две седмици и баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман заяви, че приемането на България в Шенген и Еврозоната е изключено, тъй като е още много рано за това.

Колко по-ясно трябва да се каже на Борисов, че приемането ни в тези зони е изключено? Или пак трябва някой да му дърпа ушите, за да разбере, че не може да говори празни приказки, които никой не приема. Нито в България. Нито в Западна Европа.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “ГЕРМАНИЯ отново ПРОВАЛЯ плановете на Борисов! И СЕРИОЗНО му ИЗДЪРПВА ушите! Вижте КАК!

  1. сигурността е много по-ценна от удобството да пресечеш границата без контрол.Една издънка с прехвърчал джихадист и доверието е сринато за 5 год.

  2. А кой ги покани в Европа?! Всички трябва да излезете от Шенген, не ние да не влизаме!

  3. Всички разбрахме,че ядем ЕС-храни,но второ качество и по завишени цени.Какво следва? Производителите ще се коригират,защото са поставени на тясно.Но това ще бъде за НАША сметка!Най-вероятно чрез увеличаване (допълнително) на цените.Оправдания ще се намерят,даже научни обосновки. Докато ние не станем мощен производител на стоките,които консумираме,ще бъдем въртяни на шиш и пляскани по бузи и дупе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *