Горанов и Борисов готвят нова катастрофа за България!

България отблизо

Думата, която характеризира отминаващата 2019 година е „растеж“, думата, която ще определя идващата 2020 година ще е „ЕРМ 2, тоест, чакалнята на еврото.

Това каза финансовият министър Владислав Горанов в ефира на „Дарик радио“.

Все пак, Горанов не искал да избързва, притеснен бил за репутацията на страната, ако не ни приемат.

„Ако през април 2020 г. попаднем в механизма ЕРМ 2, то тогава на 1 януари 2023 г. е реалистично да приемем еврото“, обясни той пред „Дарик“. По думите му обаче, няма да кандидатстваме, преди да сме сигурни, че ще ни приемат, защото репутационните щети при отказ ще са много големи.

Той коментира, че „растежът се мери като съотношение на миналото и настоящетопорасна икономиката на страната, кредитният ни рейтинг, нараснаха доходите, порасна мандатът на сегашното правителство, общо взето България се движи в правилната посока и това е удовлетворяващо“.

Процесът за присъединяването на България в ЕРМ 2 се движи според предварителните консултации с нашите европейски партньори, коментира още той, цитиран от news.bg, и добави, че след проверката на шестте банки от ЕЦБ, е имало необходимост две български банки да засилят капиталовите си буфери, като е отнело малко време те да разработят своите планове и да бъдат утвърдени от ЕЦБ и от БНБ. В момента текат сроковете, в които тези планове ще бъдат изпълнени.

Вече наистина започваме да се чудим, не разбра ли този човек, че приемането на еврото ще е нова, и може би последна, катастрофа за България?! 

Не разбра ли, че заплатите ще се намалят наполовина, а цените на стоките ще скочат?!

Не разбра ли, че почти 3 милиона българи няма да могат да издържат този шок?!

Не чу ли Горанов, световно известните учени, като бащата на валутния борд Стив Ханке, които ни призовават да не приемаме еврото, също както навремето ни убеждаваха да не си унищожаваме селското стопанство и да не го връщаме на бившите собственици?!

И за какъв растеж говори Горанов, когато правителството не може да направи минималната пенсия някакви мизерни 300 лева?! Какъв растеж имаме, когато сме най-бедната и най-бързо умиращата нация в Европа?!

Или „растежа“ и „еврото“ са поредните мантри, с които правителството на Борисов иска да залъже народа?!Управляващите, начело с Борисов и Горанов или ще разберат, че да слугуваш за унищожаването на своя народ е най-голямото престъпление, за което се полага Народен съд, или ще си получат Народния съд. Рано или късно.

Неизменно и неотвратимо като съдбата. По простата причина, че рано или късно те ще станат неудобни за сегашните си западни господари. И тогава те ще ги хвърлят на боклука. Или в обятията на Народния съд.

Затова имат право на избор. Или да служат достойно на своя народ, или да загинат като предатели. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *