Горанов ще закопае ГЕРБ, ето какво още е скрил от данъчните и как излъга за кръстника и за цялата рода

България отблизо
В сайта на КПКОМПИ се вижда, че не е направена проверка на декларациите точно от 2017 и 2018 година. Няма информация, вакуум е. От 3 000 декларации в над 500 е посочено, че се използват имоти както е посочил, че живее министър Владислав Горанов.

Това заяви Борис Ангелов от „19 минути“ в предаването „ЕвроДикоФ“

Никой от ГЕРБ не излезе на амбразурата да кажа това е най-великия, най-успешния министър. Явно е, че са притеснени. Тази седмица се разбра, че апартамента не е на кръстника на Горанов, а на съпругата му. Оказа се, че тя е собственик и на много интересна вила в местността „Ярема“.

 

Дълго време се пишеше за тази вила, сайтът Фрог нюз  например публикува още 2015 година информация за нея, но никой не обръна внимание. Сега от сайта Бивол пък успяха да извадят документите, които показват собствеността и отново никакво внимание и  реакция от страна на медии и институции журналиста за разкритията, че има нередности с тези имоти.

 

Борис Ангелов коментира още, че съседния на Сариеви парцел, в местността „Ярема“ е продаден на Нина Ставрева.  Коя е тя? Тя е шеф на кабинета на  Пламен Орешарски в тройната коалиция. Тогава съветник в същия този кабинет е самия кръстник на Горанов. Ако съдим от биографията на Горанов, публикувана в „24 часа“, която няма как да не е вярна, той става началник на отдел в министерството на 24 години.  Нина Ставрева става главен секретар на министерски съвет. После тя е предложена за вицепрезидент на Черноморската банка. Заплатата й е 126 хиляди евро годишно. Горанов тогава напусна ГЕРБ, според думите му защото не можеше да си изхранва децата с депутатската заплата. Когато идва правителството „Борисов 2“, лично премиерът обявява, че оттеглят кандидатурата на Ставрева. Но с обявяването на кандидатурата на бившия министър Ивайло Московски става ясно, че той отива на мястото на Нина Ставрева, която явно си е била на поста, въпреки обявата на Борисов.

 

Ивайло Московски е комшия по апартамент в комплекса „Есте“ на Владислав Горанов. Това е поредица от случайности, която е много интересна. Интересно е защо точно Московски е предложен за представител в Черноморската банка, след като тече все още едно следствие срещу него.

 

В екипа на „19 минути“ се прояви следния въпрос защо за политиците не се налага да декларират принадлежност към организации както магистратите. Интересно е дали нямат някакви зависимости  по тази линия. Тази седмица Горанов пак декларира, че нямал конфликт на интереси, но журналисти му напомниха, че е назначил сина на Сариев и то на длъжност, която му позволява да участва в комисии по обществени поръчки, което означава, че не е бил обикновен служител, допълва Ангелов.

 

Следва факта, че обявената стойност, на която е купен по-малкия апартамент на сина на Сариеви, е много по-висока от тази на апартамента, в който живее Горанов.  Може да има такава сделка, но все пак е странно.

 

Тази седмица се тиражира и информация за часовник, който носи финансовия министър Горанов, който изглежда да е с цена от няколко министерски заплати. Може да е реплика, но тогава пък трябва да се знае, че в ЕС не се приема никак добре и изобщо не се толерира висши държавни служители да носят реплики на такива скъпи вещи.

 

Според Ангелов това е интересна лавина от „случайности“, които трябва да намерят нормално обяснение. Прокуратурата поиска конкретни неща от КПКОМПИ. Но проверката ще приключи преди Коледните празници, точно когато на хората няма да им е до това.

 

В сайта на КПКОМПИ се вижда, че не е направена проверка на декларациите точно от 2017 и 2018 година. Няма информация, вакуум е. Въпреки че е известна информация, че от 3 000 проверявани над 500 използват такива имоти.

 

Имаме една непитаща журналистика. Никой не пита, за да не получи ответен удар. Поне може да се пита. Длъжни са да отговарят. Политиците, ако ги оставим ще си правят каквото си искат, завърши Ангелов.

Но рано или късно скандалът с Горанов ще гръмне с цялата си сила. И ще повлече правителството на Борисов.

Мълчанието е злато, но политическото мълчание е равно на оставки и отиване в историята.

Tagged

3 thoughts on “Горанов ще закопае ГЕРБ, ето какво още е скрил от данъчните и как излъга за кръстника и за цялата рода

  1. Или с две думи казано, затишие пред буря! Народа помни, както делник така и празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *