Горещо! Президентът Радев финтира удара на Цветанов! Вижте как го направи за смях!

България отблизо

Президентът Румен Радев тръгна рано сутринта на обиколка в Северозападна България.

Той мина през Монтана, за да се запознае на място с проблемите на града и общината и проведе разговор с кмета  Златко Живков и след това  гостува на семейството на Иво Богданов. Мъжът бе  беше освободен от гръцки затвор с подкрепата и личната намеса  на българския президент.

Малко по-късно  Радев  се срещна с кмета на  Кнежа Илийчо Лачовски и  участва в отбелязването на 110 години от създаването тамошната  професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в града.

В програмата бе и  разговор с кмета на Мизия Виолин Крушовенски и среща с хората, които пострадаха при жестокото наводнение  през 2014 година.

Тези дни Цветан Цветанов за кой ли път се нахвърли срещу президента, като го обвини, че не е санирал нито един блок, не е построил нито една детска градина и не не се е погрижил за благоденствието на българските градове, както ежедневно, ежечасно и ежеминутно го прави ГЕРБ.

Без да оспори думите му и да отговори, че тези отговорности и задължения не са на президентството, Радев започна обиколка на Северозападна България да чуе лично проблемите на хората и да се запознае с „благоденствието“ им, осигурено от десетгодишното управление на ГЕРБ.

Не е тайна, че този район е забравен от управляващите и от БОГ и там е най-голямата безработица и се живее най-мизерно. Обезлюдени са цели села, където са останали хора, непрекъснато стават жертва на ромски набези и кражби.

От години хората искат поне да бъде направен път до Видин, даже стачкуваха, но получиха само обещания.

Нищо не се строи там, няма промишленост и сякаш попадаш в един друг свят, тотално откъснат от ЕС и дори от самата България.

Все още хората, пострадали от потопа в Мизия си чакат обещаното от държавата,  а парите, уж потекли нататък, се разпопиха по пътя.

Радев иска да чуе гласа на обикновения българин.

На управляващите вече го чу и отговори на сутрешните обвинения на Цветанов, че бил руски агент.

Аз нямам от какво да се страхувам. Цялата ми предизборна кампания е прозрачна. Ако някой трябва да се страхува за нещо, това е той.

Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. А ние сме му дали нашата декларация и ако не може да я разбере, трябваше да помоли някого да му я разясни. Най-лесният начин да превърнем в карикатура европейската идея. В момента  тя  се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, обаче без да са много наясно какво точно означават. АЗ не съм  по  декламирането, а по здравия разум и по внимателния прочит.

Видно и лоялността към съюзниците ни е само на приказки. Правителството отпусна пари за модернизацията на армията, а след това съкрати милиони. Но това никой не го знае. Не е достатъчно само да рецитираш кой  е нашият евроатлантически път, но да трябва и  бъдеш лоялен към тези съюзници. А ние сме лоялни само на приказки, отсече Радев.

Интересно какво ще каже, след като се върне от Мизия.

Засега медиите мълчат.

И Цветанов мълчи.

Вероятно чака указания как да отговори и от коя посока да захапе генерала.

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

4 thoughts on “Горещо! Президентът Радев финтира удара на Цветанов! Вижте как го направи за смях!

  1. Браво- ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!!!!!!!….С респект, с уважение ВИ благодаря за позицията, която Отстоявате пред папа галите-ПРАЗНОГЛАВИ евроатлантици, които ни докараха до ПРОСЕШКА тояга!!!!!!!!!!! НИЕ_НАРОДА сме с ВАС и за ВАС!!!!!!!!!!!!!!! Хора като господина Цветанов……друго немогат освен………да хулят по ВАШ адрес, които толкоз са ни отвратили с празнословията си !!!!!!!!!!!!!!! ДЕРЗАЙТЕ…..с ВАС смеееее!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Г-н. Президент Вие сте достоен за уважение! Аз сам безкрайно горда, че имаме честен, достоен и интелигентен президент! Вие сте надеждата на всеки българин! Ние сме с вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *