Григор Лилов шокиращо! Катастрофата с Караянчева е пълно менте. Излъгаха народа. Вижте скандалните разкрития

България отблизо
Около катастрофата с председателя на парламента: ПРЕДСТАВИХА НИ ИНСЦЕНИРОВКА Пътен конфликт, пиянска драма или… тайна визита в чужбина? Една изненадваща снимка на катастрофата с Караянчева от нов ракурс (никога не показан от телевизии, вестници и сайтове – давам я по-долу) ме предизвика да напиша тези редове.

Това  написа във Фейсбук Григор Лилов. Ето целият му пост:

Защото в представеното ни от властите и медиите на случилото се с автомобила, возещ председателя на парламента Цвета Караянчева съществуват ред странности и несъответствия:
***** във всички съобщения, вкл и официалното, вкл. и първото от произшествието, вкл. и това на КАТ се сочи около „150 метра след разклона”, но кой знае защо ТВ репортажи и снимките показват катастрофирали автомобили непосредствено преди самия разклон!
***** местна шуменска (т.е добре осведомена на място) медия съобщава за инцидент с това лице (Караянчева), който обаче не се е случил сутринта някъде към 10:30, а в … 01 часа (!) през нощта;
***** на мястото, което ни представят като местопроизшествие, няма никакви следи от спирачен път и от двете коли, няма никакви такива спирачни следи и от кортежа (пилотна кола и охрана). Абсурдно, но шофьорите не са реагирали по никакъв начин, вкл. и професионалистите от НСО;
***** на пътя не се въргалят парчета от фарове, брони, стъкла, което е неизбежно при удар и според щетите, които виждаме в репортажите на телевизиите.
***** много странно – видимите щети са направо мизерни и при двата автомобила при съвкупна тяхна скорост от 150 км в час (70 км според твърденията на гражданката и 80 км на тяхната кола според НСО);
***** къде е била пилотната кола?! Защото на видеорепортажите и снимките не се вижда такъв автомобил, не се вижда и кола на охраната. И как тази кола на охраната, която по правилата трябва да се движи съвсем плътно до първата и изнесена малко встрани от лявата й страна, ( в центъра на пътя) е успяла да реагира и да не помете Аудито?
***** ударът е срещу логиката и повелите на физическите закони. При ляв завой и загуба на управление центробежната сила ще отнесе колата на гражданката не срещу насрещното движение, а отвъд нейния банкет в нейната канавка;
***** заради завоя в посока изхвърляне на колата на гражданката в нейната канавка работят при удара центробежните сили и на колата на НСО с Караянчева. Виждаме обаче, че катастрофата е срещу физическите и природни закони – колите са отишли в точно противоположната посока;
***** пътят се разширява точно на това място като за три разминаващи се автомобили.

 

Как тогава се е стигнало до удар?
^^^^^^^^^^^^ Бел.: въпреки катастрофата има достатъчното място за разминаване, както сте видели от репортажите. Защо тогава движението беше пренасочено по обходен маршрут, а тази отсечка – временно затворена за движение. Какво трябваше да се скрие от преминаващите по нея, какво не трябваше да видят, та ги отклониха?^^^^^^^^^^^^^^
***** колата на парламентарната шефка (заедно с тези на президента и премиера) са бронирани. В опит да оправдае евентуално непоставяне на предпазен колан това потвърди в ТВ интервю и ген. Владимиров. От видяното на репортажите и снимките е очевидно по щетите на автомобилите, дори ще извади очите, че автомобилът на НСО е без никаква бронировка;
***** освен това при удар с бронирана кола с най-висока защита автомобилът на гражданката щеше да е размазан жестоко и изхвърлен на метри и метри извън пътя (бронираният автомобил е много по-тежък);
***** шефката на парламента принципно се движи с бронирано Ауди А8–Security (едно от двете, купени преди близо три години). Като катастрофирала кола на НСО обаче ни показват Мерцедес;
***** Мерцедесът е без номер – възможно е да е паднал на пътя при удара, обаче регистрационната табела не се вижда да лежи някъде на платното;
***** този автомобил няма сигнален светлинен сигнализиращ блок зад предното стъкло, каквито всички автомобили на НСО задължително имат;
***** въздушните възглавници и въздушните завеси на колата на НСО не са отворени, както се вижда от видеорепортажите на телевизиите и от снимките. Защо? Не е възможно този модел да не е бил оборудван с тях. Тогава?
***** и при Аудито не се виждат разтворени въздушни възглавници;
***** шуменският номер е уникален (учудващо за стара, вече пораздрънкана кола) – шестцифрен и не можах да го открия в регистрационните масиви, сякаш е несъществуващ;
***** така и не чухме изявленията на свидетели на сблъсъка (според прокуратурата 3 души извън участниците в нея). Не ги и видяхме.
***** няма никакви обяснения от другите участници в тази катастрофа – жената и мъжа. Липсват видеорепортажи с тях, каквито и да е техни снимки и т.н. Не се дават дори имената им, липсват техни фотографии. Липсва съзлива снимка на детенцето, отървало смъртта. А такива изявления и дори само снимки продават и телевизионно време, и вестникарски тиражи, и то много добре. Считат се за журналистически удари.
***** има обаче „обяснения” за това. На семейството било забранено да говори с медиите, написаха някои сайтове и медии. Идиотиии! Семейството има жив, материален, свързан с немалко пари интерес да говори, щом вината се хвърля върху него. Ако са ги уплашили, това е чутовен скандал. Но кой знае защо медиите не се интересуват от този скандал, не го ровят, ако го има, не го рови и опозицията.

 

=========================================
ЕДНО УКРИТО СКАНДАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,

А СЕГА РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКАТА, КОЯТО ВИ ОБЕЩАХ В НАЧАЛОТО НА ПОСТА.
Аудито е смачкано отпред И ОТ ДВЕТЕ МУ СТРАНИ (!!!) – двата предни калника
И отгоре на всичко по-тежките щети са по дясната му страна, а не по лявата на шофьора, както ни обясняват и както представят катастрофата. (добре е, че има граждани със смартфони.)

.

Всички телевизии, всички медии (печатни, електронни) дават само ЕДИН-ЕДИНСТВЕН РАКУРС към катастрофиралите автомобили. Той е така подбран, че да не вижда смачканото и от двете страни отпред Ауди.

(Затова ли отклониха движението – да не се забележи това?)
Я виж ти какво странно, пълно единодушие цари между репортери, оператори, фотографи от иначе конкуриращи се медии! От многото си практика на разследващ журналист знам, че такова съгласие или пък мълчание в родните медии цари само при повеля от Центъра, управляващ иззад кулисите страната ни. Ако го нямаше това единодушие в медиите какво да се покаже и какво не от катастрофата, веднага ще последват не само неудобни въпроси за нея, но и повече от основателни съмнения за инсценировка.

 

СТРАННОСТИ…

Катастрофата е към 10:30. Караянчева е взета от Шумен в 15 часа и хеликоптерът с нея кацна в София в неделя в 17:05 часа.
Ако травмата е лека, защо я местят от местната болница в най-елитна и то толкова бързо – с хеликоптер. Обаче ако толкова бързат, защо са я взели едва в три часа следобяд – 4.5 часа след произшествието?!
Но ако травмите й са тежки, а не е само счупване на ключицата съществува обяснение за това формално противоречие: в течение на часове пострадалата първо е стабилизирана от лекарите, докато стане възможно да се транспортира и тогава пращат хеликоптер, за да я преместят по-бързо;

 

ВЪПРОСИ

Инценировка ли ни показаха и разказаха?
Защо? Какви са причините?

Затова възникват редица въпроси. Например като тези:
1. Истина ли са двата видеозаписа (изпълнили Интернет-мрежата и разни сайтове, известни като близки до секретни служби и групировки) от другарското запиване с кмета на Силистра и компания в нощта срещу произшествието?
2. Възможно ли е да съществува доверено, допуснато на сбирката лице, ала снимащо компромати? Нали веднага ще се разбере кое е то! Идиот ли е това лице, за да не предполага какво може и ще му се случи?
3. И защо лицето, правещо компромат, пропуска да заснеме именно сензацията, обекта на компромата – Караянчева. Този странен компромат някаква операция за прикритие ли е на действително случилото се?
4. В какви мащаби (вкл.и алкохолни) е била „вечеринката”, ако я е имало?
5. Гърмели ли са сватбарски изстрели – любимото занимание на нашите политици, бизнесмени, мутри и мутреси на такива „работни” сбирки? Това твърдят местни хора, представящи се за очевидци на гърмежите, но желаещи анонимност.
6. Какво друго се е случило тази вечер и дали някой (Караянчева?) е пострадал по много скандален начин (например прострелян), макар и по невнимание?
7. И последните, най-важните въпроси са:
–– въобще има ли катастрофа и действително пострадал виден политик в нея?
–– или се разиграва водевил като прикритие за нещо много поверително и тайно?

 

Вече имаме такъв скандален случай.
Защото в постовете си през октомври 2016 за изборите за държавен глава – за кандидат-президентите и тайните им биографии и скандални тайни, освен че дадох данни за фалшивата диплома на Цецка Цачева и родството й със самия номенклатурен връх на комунизма и ръководството на Варшавския договор, се усъмних в счупения й по онова време крак.

Оказах се прав

––––––––––––––––––––––-

Беше ми зачезнала от погледа и Цецка Цачева – преди да я обявят за кандидат-президент.

Напомням ви – на 15 септември ни съобщиха, че е пострадала и има фрактура на коляното. Поне месец ще е в гипс и с патерици. (бел.: дори ни я показаха по телевизиите с гипса и патериците, както сега ни показаха катастрофиралите автомобили и както може би ще покажат след този мой пост и Караянчева)

На 2 октомври и през следващите дни пак я видяхме – вече без гипс, без патерици, без някакви външни шини. И припкаше като планинска коза.
Остава ни само да предположим, че българската медицина е най-добрата в света и достойна за Нобелова награда, щом тежка фрактура на коляното лекува за броени дни, само за две седмици!

Един претекст с травма, с тежко счупване е най-доброто обяснение защо липсваш – никой дори и не пита – ясно е. И никой няма да те проверява дали лежиш у дома си.
Но под претекста счупено коляно, но фактически здраво може да изчезнеш от погледа на чужди посолства и спецслужби, за да не те следят.
И също да си бил в някаква суперважна за изборите ни чужбина – невидимо като ген. Радев за хорските очи.
(край на цитата)
–––––––––-

 

Бел.: председателката на парламента Цвета Караянчева е избирана за депутат винаги от Кърджали. Областта се счита за крепост на ДПС, а на последните парламентарни избори – и на ДОСТ на агента на ДС Лютви Местан. Според моите анализи от изборните документи (имам постове) и на изборните резултати редовно ДПС (и ДОСТ на последните парламентарни избори) прехвърлят свои гласове в Кърджалийско на ГЕРБ.

*** *** ***

 

До вторник (третия ден от катастрофата) редовно ни информираха за състоянието на Караянчева. Сякаш България е във война и се пуска военно комюнике за главнокомандващ.
От сряда (четвъртия ден) настъпи мълчание. Три-четири дни обикновено трае една визита в чужбина. Комюникетата за здравето на парламентарната шефка прикритие за визитата ли бяха?
.
Та ще обясни ли някой понятно и логично тази толкова странно представена ни катастрофа в тези толкова смутни политически дни?
Какво прикрива инсценировката на катастрофа на това място – някакво скандално събитие на другарска вечеря или още по-скандалното – секретна визита в чужбина за нови указания за политиката?

 

=======За размисъл: ========
====ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД ===

А какво се случи в политиката например от неделя до сряда. Нищо особено.

А от сряда нататък?
*** Старият шеф на НСО изненадващо си подаде оставката („сготвен“?!) и беше освободен две седмици преди катастрофата, а новият на НСО стана такъв на петия ден след катастрофата.
*** Нашите власти и руските (министър Денис Мантуров) обявиха, че са започнали преговори за сформирането на консорциум за АЕЦ „Белене” и тя наистина ще се строи. *** Изненадващо се подписа договорът с „Аркад” за строителството на Турски (Балкански), а според мен Сръбски газопровод за нуждите на Газпром. Изненадващо, защото не беше разгласено и в Министерския съвет бяха само дежурните репортери. А освен саудитските бизнесмени беше специално поканен саудитския посланик и Борисов не пропусна да се самопохвали.

*** Освен тези енергийни договорки с руския министър Бойко Борисов обяви на парламентарните питания в петък (на петия ден от катастрофата на Караянчева), че ГЕРБ е съгласен да договори с другите партии една декларация в парламента срещу санкциите, наложени на Русия! И направи подобен метан и на Запад – на България не й е по силите да ги отмени.
*** Низвергнатият от ГЕРБ Цветан Цветанов изненадващо заяви, че не е и никога не е бил приятел с премиера и си създаде „проатлантически“ център.
*** Вицепремиерът Каракачанов се изказа, че и други шпионски служби освен руските работят срещу страната ни.
*** Румен Радев рязко втвърди тона към Северна Македония.
*** Пуснаха олигаршата Маринела Арабаджиева от затвора. Макар че в нейния хотел подслушваха чуждестранните политици, командировани у нас за европредседателството
*** Американският посланик ударно се активира с низ от политически срещи от сряда насам. Онзи ден се срещна с президента. Руският за разлика от него е пас – личи си, че Москва си е дала вече указанията и работата й е опечена.

 

Григор Лилов, Фейсбук

Tagged

1 thought on “Григор Лилов шокиращо! Катастрофата с Караянчева е пълно менте. Излъгаха народа. Вижте скандалните разкрития

  1. Сефте…Лъжат ни както си искат,а ние дали им вярваме отделен въпрос…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *