Гръмна и се*с скандал във финансовото министерство ! Подчинен шеф на Горанов опипвал и насилвал своя служителка!

България отблизо
Шефът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев ме насилваше. Каза ми, че се*сът върви със заеманата от мен позиция. Това призна пред Фрог нюз доскорошният зам.-директор на Агенцията Албена Белянова.

Вярвах, че живея в правова държава. Написах десетки сигнали и  писма до държавни институции и неправителствени организации с искане за проверка на случая и подкрепа. Подадох искова молба до съда по закона за защита срещу дискриминация. Ходих на различни инициативи, организирани в защита на пострадали от насилие.  В продължение на месеци сама опитвах да се справя с тормоза и насилието срещу мен, упражнявани от директора Георги Митков Начев.

 

Резултатът беше налице – по предложение на Георги Начев, съгласувано с Владислав Горанов, бях освободена. На всички им е било смешно. Колко съм била наивна да смятам, че на Начев ще бъде потърсена отговорност от тези, чиито познати и приятели Начев назначаваше на работа – дъщерята на учителката на едно от децата на Йорданов от детската градина, дамата от абитуриентския бал на Горанов, съученичка на Горанов от математическата гимназия в Плевен. Колко полезно е да назначаваш роднини и приятели на хора с власт. С такива назначения Начев си е осигурил подкрепата и на ръководството на МВР и на ръководството на ДАР, и на ръководството на ДАНС.

 

Подкрепата на Прокуратурата си я е осигурил още преди назначаването му. Трябвало е да бъде одобрен за поста директор на АДФИ от самия Главен прокурор и за малко да се издъни. Начев започнал да му говори на „ти“. Лошо го е гледал Цацаров, но добре го е преценил и е дал своята благословия. А аз продължавам да се чудя с какъв ли аргумент е обосновано предложението за моето освобождаване. Дали пък не е  „Не е съгласна да бъде тормозена и насилвана?“, „Няма роднини на ръководни постове, пък и говори на „Вие.“

 

Силно ме възмути реакцията на една „защитничка“, работеща за фондация „Асоциация Анимус“, когато я помолих за визитка.  Жената ми каза, че не носи визитки и да намеря телефон за контакти на сайта на фондацията. Обясних, че се интересувам от случаи на насилие срещу жени и това е причината да искам да разговаряме. Въпросната жена ме погледна и ми каза „Приятна вечер“.  А насилието продължава. И институционалното, и от страна на Начев.

Ето и интервюто: ТУК

Tagged

1 thought on “Гръмна и се*с скандал във финансовото министерство ! Подчинен шеф на Горанов опипвал и насилвал своя служителка!

  1. Много страшно и много странно звучи разказаната история. По някога пренебрегнатата жена е по-страшна и от кобра. Истината в случаят лесно може да бъде установена, особено във финансовото министерство, стига да не се играят зад кулисни сценки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *