Гръм в парламента! БСП поискаха оставката на Караянчева, искат и вот на недоверие! Ето какво се случи:

България отблизо

Лют скандал разтресе Народното събрание.

От ГЕРБ видяха пооределите редици в залата  и се опитаха да вкарат няколко извънредни точки за гласуване извън дневния ред, с надеждата, че ще минат.

От БСП протестираха, че не се спазва правилника и управляващите правят каквото си поискат, а след това демонстративно напуснаха залата.

Червените депутати обвиниха Цвета Караянчева, че не само променя дневния ред, а иска да вкара точки, които да се гласуват без кворум. И настояха да се преброят присъстващите в залата. Председателката на НС дълго отказваше искането да бъде направена поименна проверка, но накрая я направи и установи, че в залата има само 96 души.

Тя  бе обвинена в нарушаване на правилника и в момента се готви искане за оставката й. Депутатите започнаха да се обиждат с думите „бастуни“ и „тъпаци“, а Вежди Рашидов установи, че дори министрите, които са дошли за парламентарен контрол, пият кафе с депутатите.

Това не е кафене, ревна Рашидов и призова за закриване на заседанието. Караянчева веднага изпълни молбата му, за да спаси кожата.

Въпреки това БСП събират подписка за оставката й, а едновременно с това вот за на недоверие на правителството.

Вотът е заради лошата работа на сектор „Сигурност“ и слабата социална политика на правителството.

От ДПС обявиха, че ще го подкрепят!

Tagged

2 thoughts on “Гръм в парламента! БСП поискаха оставката на Караянчева, искат и вот на недоверие! Ето какво се случи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *