ГЪРМИ нов УДАР по Киевския режим: Владимир Путин си ПРИБИРА…! Вижте ФАКТИТЕ!

Свят

Преди срещата на върха между Владимир Путин и Доналд Тръмп, която ще се проведе на 16 юли в столицата на Финландия, Хелзинки, високопоставени лица в администрацията на САЩ озвучиха няколко неща.

Президентът Тръмп и държавният секретар Помпео заявиха, че Крим може да бъде признат за руска територия.

Едновременно с това, във Вашингтон се заговори под сурдинка, за изтегляне на американските войски от Сирия. И то по простата причина, че териториите, контролирани от „въоръжената сирийска опозиция“, с която САЩ се бият срещу армията на Башар Асад, стават все по-малко. А в скоро време янките вече няма да има къде да разположат свои бази в Сирия. Така че на срещата Путин – Тръмп, те ще се опитат да изтъргуват своето, и без това предизвестено, оттегляне от арабската държава.

В същото време Пентагонът вече изчислява размера на загубите, които Вашингтон ще понесе от изтеглянето на американските войски от Германия. А директорът на Пентагона полага неистови усилия да убеди Тръмп, че евентуалното изтегляне от Германия е „много несъстоятелна идея“.

На дневен ред е, и едно друго изтегляне. Става дума за евентуалното изтегляне на американския контингент от Южна Корея. Защото за каква „денуклеаризация“ на Северна Корея може да става дума, ако войските на САЩ дебнат на прага на КНДР? Така че скоро трябва да се върнат в САЩ и тези 28 500 американски военнослужещи, които в момента се намират в Южна Корея.

От тези няколко факта става ясно, че Щатите вече отстъпват на Русия значителни територии по целия свят. В Европа, в Азия и в Близкия Изток.

Защо стана възможно това „падение“ на доскорошния световен хегемон САЩ?

Три са факторите, които обусловиха победите, които Владимир Путин удържа над янките. Най-напред е перфектната руска дипломация, която успя да убеди дори лидера на КНДР Ким Чен Ун да започне процес на ликвидиране на ядрените оръжия.

След нея идва непреклонната позиция на руския президент, че янките трябва да се изтеглят от териториите в Европа и света, които влизат в графата на жизнено важните за националната безопасност на Русия, сфери на влияние.

И накрая, дипломацията, и позицията на руския президент, се подкрепят безапелационно, от възродената мощ на вече, на практика, непобедимата руска армия.

Но Донбас и Украйна са на първо място в жизнено важните за Русия сфери. Как може да бъде решен този проблем? Като се има предвид лукавото заявление на Доналд Тръмп, че САЩ може да признаят Крим за руски.

Ами, да! Рано или късно янките ще трябва да признаят Крим за руска територия. Защото той и без това, де факто е в състава на Руската федерация. Тогава защо хитрите американци да не представят признаването на Крим като някаква голяма отстъпка, която лично Тръмп прави на Русия? И то с цел да блокират по-нататъшните разговори за Донбас и Украйна? Хитро, нали?

Но, явно в Белия дом отново не са предвидили, че както винаги, големият гросмайстор Владимир Путин държи в ръкава си скрити козове. Този път козът се нарича Пуерто Рико.

Работата е там, че Белият дом има намерение да включи Пуерто Рико като 51 щат в състава на САЩ, на основата на проведен референдум през 2017 г., в който около 95% от населението на островната държавица поиска да се присъедини към САЩ.

И понеже това ще стане в най-скоро време, Владимир Путин и Русия могат напълно законно, на основание на този международен прецедент, в който Вашингтон е главен участник, да удовлетворят искането на народа на Донбас. По простата причина, че на проведените през 2014 г. референдуми в Донецката и Луганската народни републики, над 93% от населението гласува за отделяне от Украйна и държавна самостоятелност на републиките. Още повече, днес бившият украински президент Леонид Кравчук заяви, че Украйна не може да си върне Донбас, защото там няма нищо украинско.

Хората в Донбас бяха готови и за втори референдум за присъединяване към Руската федерация, по примера на Крим. Москва тогава обяви, че признава резултатите от референдумите. И че ще се изкаже на по-късен етап за присъединяването на републиките.

Е, този „по-късен етап“ вече дойде. И няма съмнение, че на срещата с Тръмп, Владимир Путин ще постави въпроса за присъединяването на Донбас с цялата му острота. Защото геноцидът, който Киевският режим провежда над руските хора там, трябва да бъде прекратен. Веднъж и завинаги.

А остатъчна Украйна ще продължава да виси. Защото поне още 5 – 6 области са рускоговорящи. И също искат да се присъединят към Москва.

Затова нека Борисов и пуделите му да бягат по-скоро от България. Понеже настъпват нови времена. Включително и за нас.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ГЪРМИ нов УДАР по Киевския режим: Владимир Путин си ПРИБИРА…! Вижте ФАКТИТЕ!

  1. Zabludenite veche se probuzhdat. S edna duma nespravedlivata propagandata i sankciite protiv Rusia stanaha bumerang . Nikoga ne sam vervala,che Putin e Diktator i ne spravedliv.Red i disciplina e kriterii za uspeha na demokracijata i svobodata. Razpasana komanda ne vodi napredak. Ochakvaite mnogo iznenadi. Tezhko o gorko na tezi, koito beha protiv Rusia i se vodeha slepo po akala na na mrazeshti i voennoljubeshti poöotici. Razumat zapochva da naddeleva i tova e dobre taka.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *