Дариткова призна къде отиват парите на ГЕРБ. И колко са спестили съпартийците й!

България отблизо

ГЕРБ е демократична партия. Партия ГЕРБ се вслушва в хората. Ключовата дума за нас е „справедливост“ и така спечелихме доверието на хората.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването „Панорама“ по БНТ. „Важното бе да приеме предложените промени в устава. Обсъжданията в общинските структури бяха минали“, коментира тя решенията по време на Изпълнителното бюро на партията. „Наложи се да променим част от практиките и политиките, които се свеждаха до битово ниво“, призна тя. „Ние демонстрираме справедливост и я прилагаме. Искреността ще бъде оценена от българския избирател. Това, че ни дават толкова пъти доверието си го доказва. Ние променихме България“, обяви Дариткова.

Тя коментира и подготовката за местния вот. „Трябва да анализираме много внимателно всички местни ситуации и да разберем кои кметове отговарят на исканията на избирателите и работят за тях“, посочи тя. „На този етап нямаме намерение да променяме волята си за намаляване на партийната субсидия. Вероятно ще има вето на президента по този въпрос“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ. По темата за машинното гласуване, Дариткова заяви, че този начин на гласуване дава грешки. „Искаме да избегнем оспорването на местния вот. Ангажиментът ни като управляващи е да гарантираме честен и легитимен вот“. На въпрос дали е честно ГЕРБ да намалява партийната субсидия, когато на другите партии сметките са празни, Даниела Дариткова отговори така: „Имаме 13 милиона по сметката си и това е така, защото управляваме добре финансите си. Ние управляваме не само държавата добре, но и сметката си“.

Сметки ли? Икономии ли?

Та само семинарите на младежкия ГЕРБ струват луди пари в луксозни спа центрове с пълна програма. Да не говорим, че бяха заведени и на остров Бали да яздят слонове и да се наслаждават на местната кухня.

Обиколките на Борисов из цялата страна да си прави селфита с електората и да реже стари лентички са с разходи за милиони. А ако се прибавят и разходите за охрана и платени клакьори, никой не може да каже колко пари заминават.

Цветанов също не обикаляше страната безплатно, а тичаше с цяла свита по градове и паланки. И това само за евроизборите. Иначе непрекъснато се организираха събрания, конференции с платени командировъчни, разходки на депутатите из страната и много често извън страната.

Баце летеше с хеликоптер през ден да отиде на мястото на поредното събитие.

И изобщо не можем да изброим всички пари потънали в знамена, фланелки, флаери, банкети, подкупи под масата, заравяне на скандали, купуване на вот и комисии и прочие.

Явно ГЕРБ са харчели пари от бюджета, а своите са държали на влог.

Друго обяснение просто няма.

А иначе добре управлявали държавата.

Ами като са я приватизирали и е тяхна, така е.

 

Tagged

1 thought on “Дариткова призна къде отиват парите на ГЕРБ. И колко са спестили съпартийците й!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *