Да не повярваш: НАТО направи ценен ПОДАРЪК на Русия!

Свят

Матросите, войниците и офицерите от различните подразделения и части на Черноморския флот успяха да отренират задачи за обучение в „реални условия“ поради факта, че ученията на НАТО се провеждат в Черно море.

Това обяви в четвъртък информационният отдел на руския Черноморски флот, цитиран от информационните агенции.

„Планираните дейности за бойна подготовка се провеждат на фона на ученията на военноморските сили на НАТО – 2019 г., които послужиха като добра помощ за подготовката на бойни мисии на Черноморския флот по предназначение в реална ситуация“, се казва в изявлението.

Два кораба на НАТО – фрегатите на Кралския канадски флот и на Испанския флот – сега се намират в пристанище Одеса, където пристигнаха на 1 април. От 5 до 13 април Румънският флот провежда широкомащабни международни военноморски учения „Морски щит 19“ в румънските териториални води и международните води на Черно море.

Какво се е случило в действителност?

При военни учения се отработват атаки срещу условен противник. Но колкото и да е условен, този противник трябва да се вижда. Затова се налага да се изработват макети на кораби, самолети, подводници и прочие други аксесоари. А в случая натовските кораби в Черно море са дали не условни, а реални мишени за ученията на руския Черноморски флот. Тоест Москва е спестила пари за тези учения, поради факта, че НАТО е имало неблагоразумието да се набута в Черно море и да предостави своите кораби като реални мишени.

Това си е подарък, особено като се има предвид, че така наречените учения на НАТО се провеждат под непрекъснатите условни атаки на руски кораби, брегова охрана, самолети и т.н. В тази връзка си струва отново да припомним какъв ужасяващ страх за живота си изпитаха моряците и офицерите на един от най-мощните и с модерно въоръжение американски кораб „Доналд Кук“, който бе подложен на условна атака от един старичък руски изтребител, под крилото на който се вижда малка черна кутия. Това било една от новите разработки на руските военни инженери за водене на радио-електронна борба, наречена „Хибини“. Тази малка кутийка парализирала напълно мощния есминец, включително и прехвалената американска система за самостоятелно водене на бойни действия „Иджис“, снабдена с изкуствен интелект.

Също такъв страх са преживели и моряците от тези кораби на НАТО, затова побързали да се скрият в пристанището на Одеса, но и там не били посрещнати с цветя и рози. Тоест, руснаците не само провеждат учения с реален противник, но и докарват този „противник“ до страх и паника, защото митовете на щатските медии за „зловещите“ руснаци са така дълбоко вкоренени в мозъците на американците, че ако се наложи наистина да воюват с Русия, повечето ще се предадат веднага, а на другите ще им трябва лекарска помощ, за да преживеят изпитания кошмар.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *