Дежа вю: Протестите срещу Валери Симеонов ескалират!

България отблизо

Протестите срещу избирането на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента ескалират.

 

Майки на деца с увреждания излизат на протест пред парламента. Недоволството им е срещу избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. Настояванията на майките от „Системата ни убива“ са той да подаде оставка.

Те готвят протест и автошествие в понеделник. А майките от другата организация – „Системата ни убива всички” протестираха вчера пред парламента.

Реакцията на Симеонов бе, че всеки има право на протест.

Припомняме, че в края на 2018 г. репликата на Валери Симеонов „кресливи майки на уж болни деца” породи сериозно напрежение и изкара на протест майката на деца с увреждания. По това време те настояваха за прокарването на пакет от законодателни промени, които вече са факт./Източник epicenter.bg/

Все пак, майките на деца с увреждания няма да простят на Валери Симеонов. Не за друго, а защото докато той е начело на законодателния орган в България, майките ще се боят, че всеки момент може да им спретнат някоя нова „промяна“ в закона, която ще ги изправи отново пред непреодолими прегради. Или просто ще ги принуди да се бъркат по-надълбоко в, и без това, плитките си джобове.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *