Дейли Експрес: Как РУСИЯ постави САЩ на КОЛЕНЕ! Ето СТРАХОВИТИТЕ факти!

Свят

Успешни тестове на междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ се провеждат в Русия, съобщава Daily Express. Публикацията отбелязва, че „Сармат“ е в състояние да преодолее американската система за противоракетна отбрана и да унищожи огромна по размери територия.

„Сармат“ – или „Сатана-2“, както го наричат на Запад, се счита за най-мощната междуконтинентална балистична ракета в света. „Последните тестове на ракетата“ Сармат „се провеждат успешно,“ пишат журналистите от  вестник „Дейли Експрес“, и отбелязват, че успешното провеждане на тестовете е наблюдавано през частен сайт.

Експерти на британския вестник съобщават, че ракетата „Сатана-2“ може да преодолее американската система за противоракетна отбрана и е способна да унищожи територия с размерите на Англия или Тексас. Русия планира да приеме тези ракетни системи в началото на 2020 г. като част от модернизацията на ядрения арсенал.

„През последните години се извършва мащабна, планомерна работа за всеобхватно развитие на армията и флота и въоръжаване на войските с напреднали оръжейни технологии. Така ракетната система „Авангард“ – нашата хиперзвукова междуконтинентална установка – ще увеличи значително мощта на стратегическите ракетни сили. Също така, на бойно дежурство са вече хиперзвуковият комплекс „Кинжал“ и лазерната система „Пересвет“, цитират със страхопочитание думите на Владимир Путин, английските журналисти от „Дейли Експрес“. Защото знаят, че когато става дума за такива неща руският президент не се шегува. А Русия показа прекалено много доказателства за своята мощ в сирийската кампания.

Daily Express отбелязва още, че Владимир Путин може да се похвали с модерни видове оръжия за Военноморските сили, включително хиперзвуковите ракети“ Циркон “ и „Калибър“, които по своя обхват и скорост също нямат аналози в света. Изданието напомня, че Русия се готви да тества ракетата „Циркон“, която развива скорост 8 Маха, или 8 хил. километра в час. А наскоро руската държавна телевизия нарече „Циркон“ оръжието, което президентът Путин ще избере в случай на ядрена война, за да “изтрие от лицето на земята американските градове.“

Както отбелязва британският вестник, наскоро в южната част на Русия са завършени тестовете на хиперзвуковата ракета „Кинжал“, чиято скорост е десет пъти по-голяма от скоростта на звука. „Кинжал“ се изстрелва от изтребителя МиГ-31, заедно с конвенционални оръжия и има обхват от 2000 км. Известни са около 350 тренировъчни полета за тестване на този ракетен комплекс, допълват от „Дейли Експрес“.

Боевият лазерен комплекс „Пересвет“, който наподобява огромно оръдие, е другото ново високотехнологично оръжие, което може да „заслепи“ оптико-електронните системи на врага с лазерен лъч. А системата за междуконтинентални балистични ракети „Авангард“ е в състояние да издържи високи температури в близост до потенциалната цел. Според експерти на английския вестник, подобни оръжия „сериозно разширяват“ възможностите на руските ракетни сили.

Точно затова във Вашингтон се чуват все повече и повече тревожни гласове за евентуална заплаха от руското хиперзвуково оръжие, което развива скорост, пет до десет пъти по-голяма от скоростта на звука . И, според американски военни експерти, САЩ или ще настигнат Русия в разработката на хиперзвукови ракетни системи и лазерни установки, или ще трябва да паднат на колене и да признаят превъзходството на руската бойна мощ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *