Делян Добрев: Даваме парите от руския газ на бизнеса, той ще ги върне на гражданите!

България отблизо

Намаляването на цената на руския газ с 40% се равнява на 300 млн. лв. годишно, това ще се отрази на парното, електроенергията и стоките за масово потребление.

Това заяви пред btv, бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Част от тези средства ще останат във фирмите, които ще могат да ги използват за инвестиции и вдигане на заплати“, каза Добрев и уточни, че на бизнеса парите ще бъдат върнати директно, от което ще спечелят и гражданите.

По отношение на топлофикациите – има два начина , да се промени цената със стара дата и всеки да има да получава обратно средства или тази цена да бъде сметната в цената за напред. Това ще го прецени регулаторът. Според мен, по-лесно е да се определи нова цена, отколкото на всеки един да се изчислява 50 лв., 15 лв. и т.н., коментира бившият министър.

По думите му, възстановените на бизнеса средства ще подобрят ликвидността на компаниите, както конкурентоспособността им, защото ще се намалят разходите, пише epicenter.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Делян Добрев отново говори небивалици. Нека да каже поне един случай, когато държавата е върнала пари на бизнеса, а той да ги е дал на гражданите. Нека вземем примера с връщане на ДДС-то. Държавата го възстановява на търговците като го смъква от гърба на гражданите. Но…досега не сме видели случай, някой фирмаджия да е върнал пари на служителите си. Точно обратното. Вместо да увеличат заплатите, така наречените „бизнесмени“ купуват луксозни коли, яхти и жилища на себе си и на любовниците си. Почивките в екзотични дестинации също са от тези „възстановени“ пари.

Е, при това положение как да повярваме на Добрев, че изведнъж фирмаджиите ще се разкаят и ще увеличат заплатите?! Нещо повече. Само с приказки и заклинания това няма да стане. Трябват законодателни решения. Но, нашите политици не обичат да задължават фирмаджиите за каквото и да било. По-добре да задължават гражданите. И дребните фирмаджийчета.

Това правят ГЕРБ. А се удрят по гърдите, че помагали на народа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *