Депутати КАТЕГОРИЧНО: Правителството да каже ясно на ЕС, че…!

България отблизо

България трябва да бъде по-смела, по-суверенна и да каже ясно на Брюксел, че страната ни губи от санкциите срещу Русия.

Българският парламент да приеме решение, с което да възложи на българското правителство да гласува в Съвета на Европа за тяхната отмяна.

Това каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на среща на Групата за приятелство България – Русия в Народното събрание.

„Ние сме парламентарна република и всяко решение на НС е задължително за правителството. АТАКА вече е внасяла подобен проект за решение, но той не беше приет в предния парламент”, заяви Сидеров на срещата с Василий Иконников, председател на Групата за сътрудничество с България и член на Комисията по бюджет и финансови пазари в Съвета на Федерацията, който е горната камара на Федералното събрание на РФ. Иконников бе придружаван от члена на Съвета на Федерацията Андрей Климов и руския посланик у нас Анатолий Макаров.

Лидерът на АТАКА беше категоричен пред руските гости, че отмяната на санкциите ще бъде сред основните каузи на представителите на неговата партия в бъдещия Европарламент. В заключение той призова българските си колеги от другите партии, които присъстваха на срещата, да заявят, че са ЗА отмяна на рестрикциите срещу Русия и по този начин да се подобрят отношенията между България и Русия, съобщава Блиц.

Трябва да отбележим, че в случая Волен Сидеров е абсолютно прав. Друг е въпросът, че Сидеров стана патерица на Борисов. Но истината е, че за да може да развива икономиката си, на България й е нужен суверенитет. Тоест, решенията, които взема за своето развитие да не са наложени от Брюксел. ЕС да не спира жизнено важните за България енергийни проекти като АЕЦ „Белене“, Южен поток, Бургас – Александруполис и т.н. Да не изпълняваме убийствени за българската икономика решения на ЕС като ликвидирането на българския превозвачески бизнес. Да можем свободно да определяме с кого да търгуваме и с кого – не. С други думи, САЩ и ЕС да не спират плахите опити за възраждане на нашата икономика. Защото от това зависи оцеляването на българските граждани, както и самото съществуване на държавата ни като цяло.

Трябва на всяка цена да ликвидираме диктата на Брюксел. А за да стане това, ни трябва помощта на Русия. Защото диктатът на САЩ и ЕС няма да изчезне от само себе си. А България е малка страна и няма военните и икономически възможности да се противопоставя на мощния западен и отвъдокеански натиск.

И после, става въпрос да помогнем на нашите руски братя, които единствени се борят срещу злото в света. Защото помагайки на тях, ние помагаме и на себе си. Ако Западът спечели битката с Русия, първият народ, който ще бъде буквално изтрит от картата на Европа и от лицето на Земята ще е нашият български народ. Така че – да! Трябва да помогнем на Сидеров в случая. Колкото и да сме му ядосани. Защото той защитава тази кауза от доста години.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *