Депутатът Красимир Янков: Поведението на Борисов е опасно, като на онзи шофьор в джипа. Увлечен е от собственото си словоблудство, а то е вид самодрогиране!

България отблизо
Защо Бойко Борисов не спазва правилата? Поведението му е наистина вече притеснително, дори опасно. То е същото, като на онзи шофьор в джипа, който не спря на червено. Борисов не го спира дори Конституцията.

С тези думи депутатът от БСП Красимир Янков коментира пропадането на изслушването на министър-председателя Бойко Борисов в парламента вчера.

„Да не се явиш, когато те призоват на парламентарен контрол и за съучастници да въвлечеш цяла парламентарна група, е премазване наведнъж на всички правила за движение по пътя към демокрацията.“, посочва още Янков и добавя, че „даването на брифинг по желание не отменя явяването пред парламента по задължение“, пише още Actualno.com.

„На тези брифинги, фриволните монолози сигурно удовлетворяват личните потребности на премиера от словоблудство. За хората това вече не е забавно. Обществото, чрез своите народни представители иска да получи конкретни отговори, а не предложения за кредити“, смята депутатът от БСП.

„Убедихме се, че всички решения, които се вземат, подлежат на резки и чести обрати. Сигурно е, че за тези решения влияе и народната търпимост. Защото, желанието да се преборим с пандемията става равно на желанието да видим края на това управление!“, категоричен е Янков.

Словоблудството е като дрогирането.

Колкото повече го упражняваш, толкова повече не можеш без него, ставаш зависим и вредиш на хората!

В случая на цял народ и на демокрацията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *